![]() |
Lombardy Usulü Mısır Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lombardy Usulü Mısır Ekmeği![]() 1 ekmek için 18 gr taze maya 225 ml ılık su 60 ml zeytinyağı 300 gr mısır unu 200 gr un 8 gr tuz 25 gr tereyağı Lombardy usulü mısır ekmeği : Bir kasede mayayı ılık suyun yarısıyla karıştırıp 10 dakika kadar bekletin ![]() Mısır unu, tuz ve unu derin bir kapta harmanlayın ![]() ![]() Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 15 dakika kadar yoğurun ve içi hafifçe yağlanmış bir kaba aktarın ![]() ![]() Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hafifçe yoğurup (3-4 kez) ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınen alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|