![]() |
Kırk Semsek Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırk Semsek BöreğiKırk Semsek Böreği Malzemeler Malzemeler: 1kg kıyma (siyah koyun eti), 1 adet kuru soğan, karabiber, bol zeytinyağı Eklenecek pilav için: 1 su bardağı pirinç, 1,5 bardak su Hamuru için: 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi, 4 su bardağı kepekli un Yapılışı 4 su bardağı una harcı yumuşatması için 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi ilave edilir ![]() ![]() Azar azar su ilave edilen hamur, kulak memesinden biraz daha sert bir kıvama gelene kadar yoğrulur ![]() ![]() ![]() Suda bekletilen 1 su bardağı pirinç, 1,5 bardak suda çok az tuz ilave ederek suyunu çekene kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() Pişen pirince, kavrulan harç biraz karabiber eklenerek ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun harçsız, dış kısmı tabak yardımıyla kesilip fazlalık alındıktan sonra harçlı kısımların yanından kesme işlemi sürdürülür; harçlı, küçük börekler oluşturulur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|