|  | Sonsuzluk Ve Bir Gün - (Eternity And A Day, 1998) |  | 
|  07-16-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Sonsuzluk Ve Bir Gün - (Eternity And A Day, 1998) Yönetmen: Theodoros Angelopoulos Oyuncular: Bruno Ganz, Isabelle Renauld, Achileas Skevis, Alexandra Ladikou, Despina Bebedelli, Fabrizio Bentivoglio, Eleni Gerasimidou, Iris Chatziantoniou, Nikos Kouros Senaryo: Theo Angelopoulos, Petros Markaris, Tonino Guerra Görüntü Yönetmeni: Giorgos Arvanitis, Andreas Sinanos Kurgu: Yannis Tsitsopoulos Müzik: Eleni Karaindrou Yapımcı: Theodoros Angelopoulos, Amedeo Pagani, Eric Heumann, Giorgio Silvagni Yapım: 1998 Yunanistan, Fransa, Almanya, İtalya Türü: Dram Süre: 137 Dakika Gösterim Tarihi: 17 Aralık 1999 Türkiye Imdb Puanı: 7  4/10 Filmin Özeti: Selanik'te yağmurlu bir gün    Ünlü bir yazar olan Alexander, amansız  bir hastalığa yakalanmıştır  Karısından, 30 yıl önceki bir yaz gününü  anlatan bir mektup alan Alexander için bütün yaşamını geçirdiği sahil  kenarındaki evini terketmenin vakti gelmiştir  Ve sonunda geçmişinin ve şimdiki hayatının karışmış olduğu ilginç bir geziye çıkar  O güzel, mutlu dakikaları tekrar yaşayabilmek için    Belki bir günün  içinde belki de bir sonsuzluğun    Bu yolculuğun içinde karşısına çıkan beklenmedik kişiler ise 'bugün'ün getirdiği süprizler olarak hayatının son anlarında yer edecektir  Beğendiğim Bir Sinesever Yorumu: Sonsuzluk ve Bir Gün    Gitmeden önceki  son haykırışlar  Tadılmayan birçok  duygu, değeri geç anlaşılan  sevgiler  ''Kendi dilime o kadar yakınken neden arada bir döndüm ülkeme  '' diyor şair    Sonsuzluğa giden bu son günde akla geliyor güzel  günler  Ertelenen sevgiler, kırık kalmış, tamamlanması imkansız şiir için  heba oluyor  Sevilen şeyler için kıymetli şeyler harcanıyor    Geride  buruk bir şekilde bırakılmış bir anne ve aşık bir kadın  Şimdi olmaz  şimdi gidemem diyor şair, onca pişmanlık var iken geride, şimdi gidemem  diyor ama yarın Sonsuzluk ve bir gün kadar    Ben Sadece Aşık Bir Kadınım    Sonsuzluk öncesi kalan son günde hayatının en güzel zamanlarının eskilerde kaldığını görüyor şair  Güzel günleri bir tebessümle anar iken,  hatalarını pişmanlıklarını farkediyor  Aşık bir kadının yarım ve kırık  bir şekilde bıraktığını, annesini her zaman ertelediğini görüyor   Hiç  büyümeyen bir çocuk gibi yaptığı hataları   Bir şeyleri değiştirmek  istiyor, gidemem diyor şimdi    Gitmemeliyim Anna  Neden çürüyüp gider insan  Sessizce   İhtiras ve arzularla ikiye bölünerek   Sonsuzluk öncesi, yani bir hayatın sonlanacağı bu son gün daha yeni başlamış bir hayat eşlik ediyor  Belkide kırık bırakılmış kelimeleri  bulmada yardım ediyor    Bir hayat biterken biri çiçek açıyor  "Son zamanlarda dünya ile tek bağlantım,şu bilinmeyen karşı pencere  Bana hep aynı müzikle karşılık veren    '' Bu hüzünlü son yolculukta eşlik eden o müzik    Öyle bir etki bırakıyor  ki izleyende    Birde Bruno Ganz'ın şiir gibi oyunculuğu ile mest  oluyorsunuz  Beni Hayal Ettiğini Hayal Etmeye Cesaret Edemiyorum    Söz konusu ölümden korkmak değil, son gün kişinin kendisi ile yüzleşmesi   Ben neler yaptım hayatım boyunca   Hepsi bu   Her saniyesinde  yaşamınızı sorgulatan ve elimden kalem düşmeyerek etkileyici şiirleri  her an not aldığım bu şaheser izlenmeye değer    alıntıdır   Filmin soundtrack'leri oldukça kaliteli    İyi seyirler   | 
|   | 
|  | 
|  |