Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elif, kitap, şafak or aşkmuhteşem

Elif Şafak/Aşk...Muhteşem Bir Kitap

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

(Kitabın içinden sayfa 35)

Bundan uzun zaman önceydiBir roman düştü gönlümeAşk ŞeriatıYazmaya cesaret edemedimDilim lal oldu,kalemimin ucu körKırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimiDünyayı dolaştımİnsanlar tanıdım,hikayeler topladımÜzerinden çok bahar geçtiFırınlarda ekmek kalmadı;ben hala ham,hala aşkta bir çocuk gibi toy

''Hamuş'' derdi Mevlana kendineYani suskun
Düşündün mü hiç bir şairin,hem de namı dünyayı sarmış bir şairin,yani işi gücü,varlığı,kimliği ve hatta soluduğu hava bile kelimelerden müteşekkil olan ve elli binden fazla muhteşem dizeye imza atmış bir insanın,nasıl olup da kendine SUSKUN adını verdiğini?

Kainatın da tıpkı bizimki gibi nazenin bir kalbi ve düzenli bir kalp atışı varSeneler var ki nereye gidersem gideyim o sesi dinledimHer bir insanı Yaradan'ın emaneti saklı bir cevher addedip,anlattıklarına kulak verdimDinlemeyi sevdimCümleleri,kelimeleri ve harfleriOysa bana bu kitabı yazdıran şey som sessizlik oldu

Mesnevi'yi şerhedenlerin çoğu bu ölümsüz eserin ''b'' harfiyle başladığına dikkat çekerİlk kelimesi ''Bişrev!''dirYani ''Dinle!''Tesadüf mü dersin ismi ''Suskun'' olan bir şairin en kıymetli yapıtına ''Dinle!'' diye başlamasıSahi sessizlik dinlenebilir mi?

Bu romanda her bölüm aynı sessiz harfle başlar''Neden?'' diye sorma,ne olurCevabını sen bulVe kendine saklaÇünkü öyle hakikatler var ki bu yollarda,anlatırken bile sır kalmalı

AZZahara
Amsterdam,2007

Tasavvuf severler için,edebiyata ilgi duyanlar için,her ne sebepten olursa olsun Mevlana'yı anlamaya çalışanlar için ve Şems Tebrizi ile Mevlana arasındaki o gönül bağını bilmek isteyenler için okunulası bir kitap

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

siyah süt,araf ,baba ve piç'i okudumyazılarını da takip ederim,siyasi fikrini tam olarak anlayamadığım hatta bence adam gibi siyasi bir fikri olmayan bu konuda nerede olacagını tam kestıremeyen ancak hayatta nerde duracagını bilen muhtesm bir kalemdir severek okurm kendisiniher kitabını tavsiye ederm
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Tasavvufaklı başında her insanın üzerinde yıllarca düşünmesi gereken yegane ilim
Elif Şafak kalemi çok kuvvetli bir yazar! Romanlarını her okuyuşumda,ki bazılarını tekrar tekrar okurum, romanın içine girer kaybolurumbu dünyanın müspet ve menfi gerçekleri ile masallar aleminin sihirli yapısını tezatlarla anlatan ve anlatırken de asla yormayan bir insanBir edebiyatçı olarak,siyasi görüşüne itibar etmek yada etmemek lüksünü gözetmeden sadece cümlelerinin ardını görmeye çalışırım ve kendisinden çok şey öğrendiğim de bir gerçektirpaylaşımınız için çok teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com