Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kronik, nedenleri, öksürük

Kronik Öksürük Nedenleri

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kronik Öksürük Nedenleri

Kronik öksürük ve kronik öksürüğe neden olan hastalıklar Kronik öksürük 3 haftadan uzun süren öksürük olarak tanımlanmaktadır Çok sayıda insanın polikliniklere başvurmasına neden olan bu semptom, hastaların uyku düzenlerini ve yaşam kalitelerini bozmaktadır Kronik öksürüğün nedenleri incelendiğinde birden fazla sistemin hastalıklarının bu tabloya yol açtığı görülür

Kronik öksürük nedenleri
+ Sinüzit,
+ Alerjik nezle ve geniz akıntısı,
+ Astım,
+ Reflü hastalığı,
+ Kronik bronşit,
+ Bronşektazi,
+ Akciğer kanseri,
+ Bazı ilaçların kullanılması,
+ Tüberküloz,
+ Sarkoidoz,
+ İnterstisyel akciğer hastalıkları,

gibi birçok hastalık, kronik öksürüğe neden olmaktadır Asıl sorun ise kronik öksürüğü olan hastanın muayenesi, akciğer grafisi ve solunum fonksiyon testlerinde bir anormallik olmamasına rağmen tanıya ulaşmak ve etkili bir tedavi uygulayabilmektir
Yapılan çalışmalarda bu tür hastalarda en sık öksürük sebebi olarak saptanan hastalıklar, astım, alerjik nezle ile geniz akıntısı ve reflü hastalığıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com