|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çeşitleri, nelerdir, siğil, tedavisi |
![]() |
Siğil Nedir - Siğil Çeşitleri Nelerdir - Siğil Tedavisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siğil Nedir - Siğil Çeşitleri Nelerdir - Siğil TedavisiSiğil Nedir - Siğil Çeşitleri Nelerdir - Siğil Tedavisi Siğiller; cildin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen Human Papillomavirüs / HPV olarak bilinen bir virüse ait infeksiyonlardır ![]() ![]() ![]() Siğil Çeşitleri: 1-YAYGIN SİĞİLLER: El içi ve üzerinde, parmaklar ve parmak aralarında ayrıca tırnağın etrafında çok fazla görülen bir siğil çeşitidir ![]() ![]() ![]() ![]() 2-AYAK TABANI SİĞİLLERİ: Bu tipler tek tek çıkabileceği gibi gruplar halinde de çıkabilir ![]() ![]() ![]() 3-DÜZ SİĞİLLER:Vücudun herhangi bir yerinde görülebilirler ![]() ![]() 4-ETEK SİĞİLLERİ: Erişkinlerde çok fazla görülür ![]() ![]() ![]() ![]() Siğillerin Bulaşma Sebepleri Siğiller genellikle doğrudan temas yoluyla bulaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siğiller her bünyede barınamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarda bazen tedaviye gerek kalmadan zamanla kaybolur fakat erişkinlerde bu durum gözlenmemiştir ![]() ![]() Siğil Tedavisi: Siğil tedavisi için bir çok seçenek vardır ![]() ![]() Cerrahi tedavi yöntemleri, cryo,laser,elektrokoter,cerrahi eksizyon doktorların ve uzmanların tedavi yöntemleridir ![]() ![]() Bu tedavilere ek olarak da immunoterapi, interferon ve imiquimod (ALDARA) uygulanabilir ![]() Sarımsak,soğan,incir sütü sürmek,sigara basmak,hocaya okutmak vb bilimsel olmayan yöntemler kişiler tarafından uygulanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Siğillerin Tekrarlama Nedenleri: - Hastanın tedaviyi sürekli ve düzenli uyması gerekir ![]() ![]() - Hastanın vücut direncinin azalması ![]() ![]() - Hastanın yoğun ve stresli hayatının devam etmesi ![]() -Siğil, yüksek risk grubuna dahil bir HPV tipine aittir ![]() ![]() - Yine umumi alanlarda bulaşma kaynağı bulması ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Siğil Nedir - Siğil Çeşitleri Nelerdir - Siğil Tedavisi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siğil Nedir - Siğil Çeşitleri Nelerdir - Siğil Tedavisielimde ve ayağımda çıkan siğiller mücadele etme adına bir çok yöntemi kullandım ![]() bunların başında elma sirkesi kullandım,yaktırdım,modern tıpta tedavi olarak uygulanan bir çok yöntemi denedim ama hepside belirli bir süre siğilleri yok etti ve sonrasınra tekrar yeniledi ve çıktı siğiller araştımalarıma göre bunlarla mücadele etmemin en önemli yolu bağışıklık sistemini güçlendirmek ve sterseten uzak durmak olduğunu öğrendim ![]() kitaba ulaşmak için tıklayınız |
![]() |
![]() |
|