Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, margarinin, yüzü

Margarinin Gerçek Yüzü

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Margarinin Gerçek Yüzü

BYR KYMYACININ ULUSA SESLENY?Y

Diploma tezimi Türkiye’nin ünlü bir margarin fabrikasynda hazyrladym

Adam gibi kokusuzla?tyrylmy? ve arytylmy? SIVI olarak çekirde?in ya?yny HYDROJENE EDEREK DOYURMANIN ve de vücut ysysyna son derece zararly ?ekilde yakla?tyrmanyn nesinin akla uygun oldu?unu ne ben çözebildim ne de benden daha çok bu konuyu bilmesi gerekenlere tüm u?ra?malaryma ra?men ÇÖZDÜRDÜMStajymy ve tezimi ba?aryyla bitirdim hocama teslim ettimO gün bu gündür a?zyma margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguladymMargarin ambalajlaryna kesinlikle sigara ambalajyna getirilen zorunluluk getirilmelidir

Margarin sa?ly?a ÇOK ZARARLIDIR yazylmalydyr

Margarin vücudumuzdaki toplam uzunlu?u 100 km olan IDY (insan damar yollary) ’nyn KATYLYDYR

Alkolden de sigaradan da daha kapsamly zararlydyr

Margarin ve tereya?y arasynda ki farky biliyor musunuz?

Çok ilginç…

Her ikiside hemen hemen ayny kaloriye sahiptir

8 grama 5 gram

Harvard Typ Fakültesinin çaly?masyna göre tereya?y ile kar?yla?tyrylynca margarin yemek kadynlarda kalp hastaly?yna yakalanma olasyly?yny %53 arttyryyor

Tereya?y ise yiyeceklerde ki di?er besinlerin emilimini arttyryyor

Tereya?ynyn besinsel de?eri yüksek olmasyna ra?men margarin çok dü?üktür çünkü katkylydyr

Tereya?y margarinden çok daha lezzetlidir ve yiyeceklerde ki tatlary zenginle?tirir

Tereya?y yüzyyllardyr bilindi?i halde daha az bir süredir yapylmaktadyr

Ve ?imdi margarinin ne oldu?una gelelimYa? orany çok yüksektir,kroner kalp hastaly?y riskini 3 kat arttyryr

Toplam kolesterolü ve LDL’yi yükseltir(kötü kolesterol)

HDL’yi dü?ürür(iyi kolesterol)

Kanser riskini 5 katyna çykaryrAnne sütünün kalitesini dü?ürür

Ba?y?yklyk sistemini zayyflatyr

Ynsilün tepkisini dü?ürür

Y?TE EN YLGYNÇ KISMI…

Margarin plastikten yalnyzca 1 molekül farklydyr

Y?te bu gerçek beni hayatym boyunca bir daha margarin ve di?er hidrojene yiyecekleri yemekten alykoymu?turHidrojene demek moleküler yapysyna hidrojen eklenmi? demektir

Kendinizde deneyebilirsiniz…

Bir paket margarini alyn ve gölge bir yere koyun

Yki gün içinde ?unlary gözlemleyeceksiniz

Üzerinde bir tane bile sinek yok! ! !

Bu size bir ?eyler anlatmaly…

Çürümemi? ve kötü kokmamy?tyr

Çünkü hiçbir besin de?eri yoktur ve ne kadar zaman geçerse geçsin üzerine mikro organizmalar bile yerle?mez

NEDEN?

Çünkü nerdeyse PLASTYKTYR!

Evdeki plastik kablonuzu eritipde ekme?inize sürer misiniz?

Ysterseniz sürmeye devam edin ama en azyndan gelecek nesillere,çocuklarynyza bu vicdansyzly?y yapmayyn! ! !

-alynty-

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com