![]() |
Bozuk Gydayy Anlamanyn Püf Noktalary |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bozuk Gydayy Anlamanyn Püf NoktalaryCiddi sa?lyk sorunlaryna yol açan gydalaryn, dy? görünü?leri bozulmu?luklary hakkynda ipucu veriyor ![]() Uluda? Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Daly Ö?retim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Tarymsal Kalkynma Vakfy ve Konya Büyük?ehir Belediyesince yürütülen 57 bin 630 avro bütçeli AB destekli Gyda Tüketicisini Koruma ve Bilinçlendirme Projesine bilimsel destek verdiklerini hatyrlatan Prof ![]() ![]() ![]() Bazy gydalardaki bozulmanyn dy? görünü?ü ve tadyyla anla?ylabilece?ini kaydeden Tayar, ?unlary söyledi: “Bozulmu? balyk kötü koku, küflü tat, koku ve renk de?i?ikli?i ile tespit edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Meyvelerdeki bozulmanyn çe?itli renkte çürümelerden rahatlykla tespit edilebilece?ini ifade eden Tayar, peynirde acy tat, gaz olu?umu nedeniyle delikli yapy, çe?itli renk olu?umlarynyn ürünün bozulmu? oldu?unu gösterdi?ini bildirdi ![]() Reçel ve marmelattaki ek?ime ve köpürme, sucukta yapy?kan tabaka olu?umu, koku?ma, ek?ime ve ye?il renk olu?umunun bozulmayy i?aret edece?ini belirten Tayar, “Taze sebzedeki yapy?kanlyk, çürümeler ve ek?ime, tereya?yndaki acyla?ma, ek?ime, çe?itli tat bozukluklary, kötü koku, siyahla?ma, mavi-siyah lekeler, pembe-kyrmyzy, mavi ve ye?il renkler bozulma oldu?unu gösterir” dedi ![]() Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|