Prof. Dr. Sinsi
|
Kan Grubuna Göre Beslenme (B Grubu)
Faydaly olan yiyecekler (Ayny zamanda en emniyetli ilaçlar): Koyun, kuzu, keçi, hindi, tav?an ve yabani et, alabalyk, sardalye, kyrmyzy levrek, mezgit, morina, havyar, bey baly?y, taze yumurta,Yo?urt, do?al süt, beyaz peynir, ka?ar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinya?y, ceviz- Ynci fasulye, yulaf ve çe?itleri, pirinç ve çe?itleri, do?al bu?day ve çe?itleri, horozibi?i, yulaf ve ürünleri
- Patlycan, kereviz, kyrmyzy pancar, havuç, her çe?it lahana, karnybahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz
- Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vi?ne, kiraz, frenküzümü
- Körri, reyhan (fesle?en), ye?il çay
Zararly olan yiyecekler: - Deniz hayvanlary (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
- Dondurma, sakyz
- Her türlü mercimek, nohut, rafine olmu? syvy ya?lar (zeytin ve keten ya?y hariç)
- Kavrulmu? ve bekletilmi? kuru yemi?, yer fysty?y, susam ve ürünleri, mysyr ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabu?day ve ürünleri
- Enginar, piyasadaki ye?il ve siyah zeytinler, domates salçasy
- Aloe vera, Hindistan cevizi,
- Karabiber, beyaz biber, tarçyn,
- Jelâtin, glikoz, früktoz, mysyr ?urubu ve ni?astasy, tatlandyrycy, bayat yiyecekler, hazyr yiyecek ve içecekler, mide ve ba?yrsaklarda gaz olu?turan her yiyecek
Yenebilenler: - Her et (tavuk ve kaz hariç), tereya?y, ara syra kaymak
- Barbunya, beyaz fasulye, ye?il fasulye, mantar, kabak
- Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, ?eker,
- ‘Zararlylar’a girmeyen her meyve ve sebze bal ve sirke
Tedavi
Sabah güne? do?madan önce uykudan kalkyn ve ak?am güne?in batmasyna 1–2 saat kala uykuya yatmayyn! Bu saatlerde uyuyanlaryn uyku, yorgunluk ve tembelli?i ço?alyr Çünkü bu saatlerde vücut, sinir sisteminin dengeli olabilmesi için gerekli olan maddeyi üretiyor Uykuda ise bu süreç yava?lyyor Bu durum psikolojik ve psi?ik rahatsyzlyklara yol açyyor
?ekeri azaltyn, tatlandyrycy ve hazyr içecek ve yiyecekleri hiç kullanmayyn! Bu?day (tip 405–550, durra bu?dayy), çavdar ve mysyrdan uzak durun! Onlar sizi hafyza kaybyna, konsantrasyon bozuklu?una ve ?eker hastaly?yna sürükler,
Süt ürünlerini balyk ve et ile; fasulyeyi yo?urt ile yemeyin Kary?yk et (salam, sucuk, sosis gibi) yemeyin Hazym bozulmasyna, zehirli kalyntylaryn olu?masyna, cilt hastalyklaryna ve sara krizlerine malzeme vermeye ve karaci?er hastalyklarynyn ba?lamasyna yol açar!
Hemen hemen tüm "do?al" denilen vitaminler genetik mysyr ve geneti?i de?i?tirilmi? di?er ürünlerden elde edilir Dikkatli olun!
|