![]() |
İlk Yardım Malzemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım Malzemeleriİlk Yardım Malzemeleri 1) Büyük sargı bezi Yara üzerine konulan pansuman malzemelerinin yerinde tutulmasında kullanılır ![]() ![]() ![]() 2 ) Üçgen sargı Yaralı organı sarmak amacıyla kullanılır ![]() 3) Steril gazlı bez Yaralarda pansuman malzemesi olarak kullanılır ![]() ![]() 4) Hidrofil pamuk Yara üzerine pansuman malzemesi olarak steril gazlı bezin üstünü, ayrıca kırıklarda tespit malzemelerinin altını beslemede kullanılır ![]() ![]() 5) Plaster Yara üzerine konulan pansuman malzemesinin yerinde tutulmasında kullanılır ![]() 6) İlk yardım kitabı Çeşitli ilk yardım uygulamalarının (suni tenefüs vb ![]() ![]() 7) Buz torbası Yaralı veya da hastanın eğer ateşi varsa ateşini düşürmek için kullanılır ![]() ![]() 8) Vücut termometresi Kişinin vücut sıcaklığını kontrol eder ve bu kontrole göre kişinin yaşayıp yaşamıyacağı anlaşılır ![]() 9) Acil telefon numaraları listesi Boğucu sargı (turnike) kullanımı Sağlık Bakanlığı'nın "İlk Yardım Yönetmeliği" uyarınca yasaklanmıştır ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
|