Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
değeri, yüksel

Ph Değeri Yüksel Su

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ph Değeri Yüksel Su



Su, tüm canlılar için hayat kaynağı Suda bulunan mineraller pek çok hastalığın tedavisini kolaylaştırırken, yaşlanmayı de geciktiriyor Suyun mineral taşıyıp taşımadığı sertliğinden anlaşılıyor Uzmanlar, sert suyun aslında toplumdaki genel kanının aksine daha kaliteli olduğunu belirtiyor Yumuşak içimli suların sert sulara göre daha az mineral taşıdığı ifade ediliyor

Doğal yollarla tedavi, tamamlayıcı tıp ve ruh sağlığıyla ilgili kitaplarıyla tanınan Dr Recai Yahyaoğlu ile kimya mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı, "Suyun ıyileştirici Gücü" isimini verdikleri çalışmada suyun insan sağlığına etkilerini tüm boyutlarıyla ele aldılar Dr Recai Yahyaoğlu, suyun tedavi edici özelliğinde alkali (ph değeri) oranı ve mineral değerinin önem taşıdığını belirtiyor Günümüzde sanayinin neden olduğu çevre kirliliğiyle su kaynaklarının ve yiyeceklerin çoğunun alkali özelliğini kaybederek asitli hale geldiğini kaydediyor Yahyaoğlu, kanser, karaciğer yağlanması, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi kronik rahatsızlığa yakalananların vücudunda asit oranının da arttığını aktarıyor

ınsan vücudunda yaradılış gereği iç organların alkali özellik taşıdığını hatırlatan Recai Yahyaoğlu, "Bünyeye asidik maddeler girince yapıyı bozuyor Bu nedenle yediğimiz içtiğimiz gıdaların alkali özellik taşımasına dikkat etmeliyiz" şeklinde konuşuyor Alkali suyun karaciğer ve bağırsakları temizlediğini, hücrelerin yıpranmasını geciktirdiğini ve kişilerin ruh halinin de olumlu etkilediğini anlatıyor Elma, armut, portakal gibi meyvelerle tüm sebzelerin de alkali özellik taşıdığını hatırlatan Yahyaoğlu, işlenmiş tüm gıda ürünlerinin ise asitlendiğini vurguluyor

Kimya mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı ise içilen suyun alkali değerinin en az ph 7-7,5 olması gerektiğini kaydetti Musluk sularının yeterli PH değerine sahip olmadığını belirten Kuzanlı, ambalajlı su tüketenlere etiketlerdeki PH değerine bakmasını öneriyor Musluk sularının asidini ayırıp alkali özellik kazandıran arıtma cihazlarının bulunduğunu dile getiren Kuzanlı, sert ve yumuşak sularla ilgili toplumda yanlış bir fikir bulunduğunu ifade ederek, "ıçimi çok yumuşak suların aslında mineral değeri düşüktür Suya sertlik hissi veren içindeki mineralleri Bu nedenle sert sular daha sağlıklıdır" diye konuşuyor

Günde ne kadar su içilmeli?
ınsan vücudunun yüzde 75'inin sudan oluştuğunu kaydeden kimya mühendisi Kuzanlı, bu dengenin bozulmaması için bol bol su içilmesini tavsiye ediyor Kuzanlı'nın verdiği bilgiye göre herkesin vücut ağırlığının her kilogramı için 40-50 mililitre su içmesi gerekiyor Bu da 70 kilo ağırlığındaki bir kişinin günde 3-3,5 litre su içmesi anlamına geliyor Kuzanlı, yaz aylarında su tüketiminin daha da artırılması gerektiğini anlatıyor

Alkali suyun faydaları
Gün içerisinde vücutta biriken asitleri temizliyor
Vücuda enerji veriyor
Alkali suda bakterilerin barınmaları daha zor
Musluk suyuna göre yüzde 41 daha fazla oksijen içeriyor
Kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri barındırıyor
Antioksidan özellik taşıyor



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.