![]() |
Dizilere Bakıp Evlenenler Boşanıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dizilere Bakıp Evlenenler BoşanıyorKayseri Erciyes Üniversitesi Psikolojik ve Rehberlik Merkezi (ERREM) Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Atak, toplumda diziler ve fısıltı gazetesindeki bilgilerle yapılan evliliklerin geçimsizlik ve boşanmayla noktalandığını söyledi ![]() Evlilik okulu açan ERREM, vereceği 20 saatlik eğitimde, evlilik öncesi hazırlık, eş seçme, evlilikteki iletişim ve sorunları çözme, anne baba olmaya hazırlık, evlilikte mutluluk konularında eğitim verecek ![]() ERREM Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Atak, toplumda evlilik öncesinde gençlerin evlilikle ilgili yeterince bilgi sahibi olamadığına dikkat çekti ![]() ![]() Atak, evliliğin anlık bir birliktelik olmadığına vurgu yaparak, “Bir ömür boyu sürecek yaşantının başlangıcıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mustafa Atak, yaptıkları programda evlenecek olan gençleri evliliğe hazırlamanın amaçlandığını ve belediyeden evlilik cüzdanı alan çift adaylarına evliliğe hazırlık eğitiminin zorunlu tutulabileceğine işaret etti ![]() ![]() Atak, verilecek eğitim konularının başlıklarını ise şöyle sıraladı: İnsan niçin evlenir? Evliliğe hazırlık, evlilikte eş seçme, evlilik psikolojisi, evlilikte iletişim ve sorun çözme, evlilikte mutluluk, ana-baba olmaya hazırlık, evlilik ve cinsellik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|