![]() |
Erkekde Gelin Olur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkekde Gelin OlurErkekde Gelin Olur ![]() ![]() Sumatra'da evlenen erkekler kız evine gidiyor ![]() İslâm coğrafyasındaki kadın gerçeğini 'Duvarların Arkasında' adlı belgeselle gözler önüne seren Ayşe Böhürler Endonezya'nın Sumatra adasında bu kez kadınların değil erkeklerin 'kadın egemen' düzende yaşadıkları mağduriyetlere tanık olduğunu söyledi ![]() Endonezya'nın 250 milyon nüfusuyla dünyanın en büyük İslam ülkesi olduğunu hatırlatan Böhürler “Burada erkek egemen kültür hissedilmiyor ![]() ![]() Endonezya'nın İslam'la en erken tanışan Batı Sumarta adasının çok farklı bir yapıda olduğunu belirten Böhürler Minankabau kültürünün egemen olduğu bu bölgede kadının erkeğe hakim olduğunu kaydetti ![]() Böhürler'in anlattığına göre burada isim soy kadından geçiyor bütün miras kadına kalıyor ![]() ![]() KAYNANALARINDAN YAKINIYORLAR Böhürler dünyanın pekçok ülkesinde kadınların sürdürdüğü hayat tarzının Batı Sumatra'da erkeklere nasıl yansıtıldığını şöyle anlattı: “Evden kovuldukları zaman hiçbir sosyal güvencesi olmayan erkekler için camilerde sığınma odaları bulunuyor ![]() ![]() ![]() Karısı tarafından boşanan erkek ortada kalıyor ve acınası bir hale düşüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Erkekde Gelin Olur |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkekde Gelin OlurABOVVV yaşanmaz orada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Erkekde Gelin Olur |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkekde Gelin Olurbunun bir diğer adıda anaerkil yani kadının egemen olduğu toplum anlamına gelir bazı anaerkil toplumlarda kadın birden fazla erkekle evlenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() erkek:yeter artık dayanamıyorum ben anamın evine gidiyorum kadın:aman be gidersen git bana kocamı yok erkek ![]() amma komedi olurdu haa orda yaşamak istemezdim ne o öyle biz erkekler hiç kadınlara ezilebilirmiyiz yaw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|