![]() |
Tsk Araştırdı: 27 Ülke Türkleri Kötü Öğretiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tsk Araştırdı: 27 Ülke Türkleri Kötü Öğretiyorİşte AB üyelerinin de arasında bulunduğu ülkelerin ders kitaplarında kullanılan kötüleyici ifadeler ![]() ![]() Genelkurmay'ı n yaptırdığı araştırma, AB üyelerinin de arasında bulunduğu 27 ülke ders kitaplarında Türkler için "tecavüzcü, asalak işgalci" gibi hakaret içeren ifadeler kullanıldığını ortaya çıkardı ![]() ![]() Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 ülkenin yüzlerce ders kitabında yaptığı araştırma, AB üyeleri dahil pek çok ülke ders kitabında Türklere yönelik öfke ve önyargı dolu ifadeler bulunduğunu ortaya çıkardı ![]() ![]() ![]() "Dış Ülkelerin Ders Kitaplarında Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Aleyhinde Tespit Edilen Hususlar Dokümanı" adlı araştırmada, Finlandiya'dan ABD'ye, Gürcistan'dan İtalya'ya kadar ülkeler incelendi ![]() ![]() ![]() Ermeni soykırımı iddialarına geniş yer verilen ABD'de hakaret içeren döküman sayısı 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Şeytanın askerleri · Sahtekâr, manevracı · Asalak · Tecavüzcü · İşgalci · Yağmacı · Atilla'nın barbarları · Diktatörlük · Yerini öğrenirse seni köle yapar BALKANLAR ![]() ![]() · Arnavutluk İlköğretim 8: Türkler nerede olduğunu öğrenince seni köle yapar, annenin de ırzına geçer ![]() · Bosna Hersek İlkokul 7: Osmanlılarda yolsuzluk, şiddet, soygunlar ve asalaklık idarenin temel unsurlarıydı ![]() ![]() · Makedonya Lise 1: Osmanlı'da direnişçiler asılıyor, kazığa çakılıyor veya derisi soyuluyordu ![]() · Hıristiyanlar pazarda satıldı UKRAYNA ![]() ![]() İlköğretim 7 Ortaçağ Tarihi: Hasan Paşa, Hırvatistan'a sefer düzenlemiş ve İstanbul'a 300 Hıristiyan eseri getirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkler 300 bin Ermeni'yi katletti ERMENİSTAN ![]() ![]() Ortaöğretim Tarih: 1894 yazında Türkler, Sason bölgesini yakıp yıkmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarih Sosyal Bilimler Öğretmen Eğitimi (Virginia): Aşağıdaki bilgilerin ışığında diğer soykırım örneklerini tanımlayınız ![]() -Osmanlı İmparatorluğu liderleri tarafından Ermenilere, -SSCB'de Stalin tarafından köylülere, memurlara ve askerlere, -Kamboçya'da Pol Pot yönetimi tarafından halka, -Ruanda'da Hutular tarafından Tutsi azınlığa ![]() ![]() ![]() Türk ordusu işkence yapıyor ALMANYA ![]() ![]() · İlköğretim 5-6 Çevre Bilgisi: 5 bölgede yaşayan Kürtler devlet kurma arzusundadır ![]() ![]() · İlköğretim 7-8 Sosyal Bilgiler: Türkiye Cumhuriyeti milliyetçilik temelinde kurulmuştur ![]() ![]() · İlköğretim 6 Coğrafya: İtalyanlar ve Türkler olmasaydı kim bizim çöpümüzü toplar, caddelerimizi süpürürdü? Kadınlar namusu için nehre atladı YUNANİSTAN ![]() ![]() İlköğretim 6 Tarih: 1821 yılında başlayan ayaklanmanın ikinci yılında Türkler Yeni Zalongo'yu (Yunanistan'ı n Adriyatik kıyılarında küçük bir yerleşim birimi) ele geçirdi ve masum halka rağmen yağmaladı ![]() ![]() YUNAN KOMANDOLARI YÜRÜYÜŞ SIRASINDA TÜRKLERE ALENEN MARŞLI HAKARET ETMEKTE ! Hıristiyanım dedi zindana attılar GÜNEY KIBRIS ![]() ![]() · İlköğretim 5 Din: "Ben Hıristiyan doğdum, Hiristiyanım, Hiristiyan öleceğim ![]() ![]() ![]() ![]() · İlköğretim 6 Tarih: Eğer bunca anneler ağlıyorsa bunun suçlusu Türklerdir ![]() ![]() · Kürt haklarına yasak getirildi FİNLANDİYA ![]() ![]() İlköğretim - Büyük Ansiklopedi (Yardımcı kaynak): Kürt nüfusun yarısının yaşadığı Türkiye'de, okullarda ve iletişim araçlarında Kürt dilinin kullanımı yasaklanmıştır ve ulusal hakların artırılması girişimleri de bastırılmıştır ![]() ![]() ![]() ________________ |
![]() |
![]() |
|