![]() |
Dünya Büyüklerinden Şok Kapaklar :D |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Büyüklerinden Şok Kapaklar :DÖğrenci; -Hocam,diye sormuş ![]() ![]() ![]() -O mantığa göre çınar ağacı da maydanozun gelişmiş şeklidir ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Yahya Kemal'a "Ankara'nın en çok hangi tarafını seviyorsunuz" diye sorduklarında şu cevabı vermiş: -İstanbul'a dönüşünü ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Lokman Hekim'e: -Hastalarımıza ne yedirelim?diye sorduklarında,şu cevabı vermiş: -Acı söz yedirmeyin de,ne yedirirseniz olur ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Sokrat ölüme mahkum edildiğinde esi: -Haksiz yere öldürülüyorsun diye ağlamaya başlayınca, Sokrat: -Ne yani, bir de hakli yere mi öldürülseydim? ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Bir filozofa sormuşlar: -Sansa inanır misiniz? -Evet, yoksa sevmediğim insanların basarisini neyle açıklardım ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Bir toplantıda bir genç M ![]() -Affedersiniz, siz veteriner misiniz? M ![]() -Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu? -------------------------------------------------------------------------------- Dünya nimetlerine önem vermeyen yasayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karsılaşır ![]() ![]() -Ben bir serserinin önünde kenara çekilmem ![]() Bunun üzerine Diyojen kenara çekilerek,gayet sakin su karşılığı verir: -Ben çekilirim ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile'ye hasımlarından biri: -Efendim,kulaklarınız bir insan için büyük değil mi? Galile cevaplamış: -Doğru,benim kulaklarım bir insan için büyük ama,seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi? -------------------------------------------------------------------------------- Bir Fransız yazar,Mehmet Akif'e: -Kadınlarınızı evden çıkartmadığınız doğru mu?diye sorduğunda Akif: -Daha önceleri öyleydi,karşılığını vermiş ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Komedyen Eddie Cortar'a, -Hastalanınca ne yapmak gerekir?diye sorulduğunda: -Mutlaka doktora gidin demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Öğretmen, Biyoloji dersinde, öğrencisine: -Söyle bakalım, demiş ![]() Çocuk, düşünmeden cevap vermiş: -Takma dişler öğretmenim ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Zengin bir adam, İslam büyüklerinden birine: -Bin altınım var, size versem ne dersiniz? diye sorduğunda, şu cevabı almış: -Verirsen, senin için iyi olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|