![]() |
Kitaplara Giren En Güzel Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kitaplara Giren En Güzel SözlerBenjamin Franklin Dişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hâkim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin ![]() Fatih Sultan Mehmet İmkânın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım ![]() Mevlâna Gözyaşının bile görevi varmış; ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış ![]() Bukowski Gittiğinde ağlarsın, şarkılarda, filmlerde, ona-buna, her şeye ağlarsın ![]() ![]() Ali Şeriati Okuyun, diyor okuyun ![]() ![]() Nasrettin Hoca Nasrettin Hoca'ya sormuşlar: “Kimsin?” “Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim ![]() Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca: ![]() ![]() ![]() “Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara ![]() “Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca ![]() “Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam ![]() “Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca ![]() “Vezir” demiş adam ![]() “Daha daha sonra ne olacaksın?” “Bir ihtimal sadrazam olabilirim ![]() “Peki, ondan sonra?” Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş: “Hiç ![]() “Daha niye kabarıyorsun be adam ![]() Kanuni Sultan Süleyman Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın ![]() ![]() Montaigne Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor ![]() ![]() N ![]() Toprak bir gün yağmurun kıymetini anlayacak; fakat o gün yağmur yağmayacak ![]() Tolstoy İnsanlar çok değişti; dikkat etmek lazım ![]() ![]() Mark Twain Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın ![]() Abraham LINCOLN Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ANNEM'dir ![]() Halil Cibran Bir gün, güzellik ve çirkinlik bir deniz kıyısında karşılaştılar ve dediler, 'haydi denize girelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Murathan Mungan Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde yıllarca senin haberin olmadan yaşamış birine, bütün hayatını anlatmak istersin ![]() Özdemir Asaf Yanına kadar koştuktan sonra, bir adım daha atamayacaksan eğer; oraya kadar sakın koşma ![]() ![]() Oscar Wilde Ne kadar çok kişi benimle aynı fikirdeyse, o kadar çok yanıldığımı düşünürüm ![]() Bertolt Brecht Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır ![]() ![]() Whoopi Goldberg Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur ![]() Tagore Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kitaplara Giren En Güzel Sözler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kitaplara Giren En Güzel SözlerDişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hâkim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin ![]() Kanuni Sultan Süleyman Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın ![]() ![]() şu iki söz hoşuma gitti bunları bilmiyodum digerlerini biliodum paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|