Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
giren, güzel, kitaplara, sözler

Kitaplara Giren En Güzel Sözler

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benjamin Franklin

Dişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hâkim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin

Fatih Sultan Mehmet İmkânın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım(Gemilerin karadan yürütüleceğini söylerken)

Mevlâna
Gözyaşının bile görevi varmış; ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış

Bukowski Gittiğinde ağlarsın, şarkılarda, filmlerde, ona-buna, her şeye ağlarsın Aklın başına gelince de boşa harcadığın zamana ağlarsın

Ali Şeriati
Okuyun, diyor okuyun Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor

Nasrettin Hoca Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:
“Kimsin?”
“Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim
Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:
“Sen kimsin?”
“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara
“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca
“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam
“Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca
“Vezir” demiş adam
“Daha daha sonra ne olacaksın?”
“Bir ihtimal sadrazam olabilirim
“Peki, ondan sonra?”
Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
“Hiç
“Daha niye kabarıyorsun be adam Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!”

Kanuni Sultan Süleyman Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın İnsanlar görsünler ki, padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir (bu söz acayip hşuma gitti)

Montaigne
Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor Sadece sen, yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyorsun

N Parra
Toprak bir gün yağmurun kıymetini anlayacak; fakat o gün yağmur yağmayacak

Tolstoy İnsanlar çok değişti; dikkat etmek lazım Biriyle el sıkıştıktan sonra, beşide yerinde mi diye parmaklarını saymak zorundasın

Mark Twain Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın

Abraham LINCOLN

Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ANNEM'dir

Halil Cibran
Bir gün, güzellik ve çirkinlik bir deniz kıyısında karşılaştılar ve dediler, 'haydi denize girelim' Giysilerini çıkartıp suda yüzdüler Bir süre sonra, çirkinlik kıyıya dönüp, güzelliğin giysilerine büründü ve yoluna gitti Güzellik de denizden çıktı, kendi giysilerini bulamadı; ama çıplak olmak utandırıyordu onu, çaresiz çirkinliğin giysilerine büründü ve yoluna devam etti güzellik O gün bugündür, erkekler ve kadınlar onları birbirine karıştırır Ancak içlerinden güzelliğin yüzünü önceden görmüş kimileri vardır ki, giysilerine bakmaksızın tanırlar onu Ve yine çirkinliğin yüzünü bilen kimileri vardır ki, gözlerinden tanırlar çirkinliği

Murathan Mungan Bir gün gelir, dünyanın bir yerinde yıllarca senin haberin olmadan yaşamış birine, bütün hayatını anlatmak istersin

Özdemir Asaf
Yanına kadar koştuktan sonra, bir adım daha atamayacaksan eğer; oraya kadar sakın koşma Sana değil, bekleyene yazık olur

Oscar Wilde
Ne kadar çok kişi benimle aynı fikirdeyse, o kadar çok yanıldığımı düşünürüm Oscar Wilde

Bertolt Brecht
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır Bugün yarına dünle beslenerek yol alır

Whoopi Goldberg
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur

Tagore
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dişlerinin arasında olmasına rağmen bazen kendi diline bile hâkim olamıyorsan, başkalarının söylediklerini önemsememelisin

Kanuni Sultan Süleyman Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın İnsanlar görsünler ki, padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir

şu iki söz hoşuma gitti bunları bilmiyodum digerlerini biliodum paylaşım için teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com