![]() |
Kızıldereli Atasözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
evrem
|
Kızıldereli AtasözleriKızılderili Atasözleri * Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim ![]() ![]() ![]() * Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yasayanlara ilave eder ![]() * Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım ![]() * Şeytan hakkında konuşmayın ![]() ![]() * Bir kere "Al sunu" demek, iki kere"Ben vereceğim" demekten iyidir ![]() ![]() ![]() * Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak (Sauk Kabilesi) * Bir düşman çok, yüz dost azdır ![]() * Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir ![]() ![]() * Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi) * Doğum yapan her şey dişidir ![]() ![]() * Unutmayın çocuklarınız sizin değildir ![]() ![]() * Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil ![]() * Aşkı tanıdığında, yaratıcıyı da tanırsın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
stubborn
|
![]() Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim ![]() ![]() ![]() bu çok güzelmiş tşkler |
![]() |
![]() |
|