|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
114, kayserianadolu, lisesi, tarihiyle, yıllık, şanlı |
![]() |
114 Yıllık Şanlı Tarihiyle Kayseri(anadolu) Lisesi |
![]() |
![]() |
#1 |
bukettt
|
![]() 114 Yıllık Şanlı Tarihiyle Kayseri(anadolu) LisesiKAYSERİ LİSESİ Kayseri Lisesi 13 Eylül 1893 tarihinde bugünkü Kurşunlu Camii civarında Seyfullah Efendi konağında DERECE-İ ULA MEKTEB-İ MÜLKİYE İDADİSİ adıyla üçü Rüştiye, ikisi İdadi olmak üzere beş sınıflı olarak öğretime başlamıştır ![]() 1895-1896 ders yılında öğrenci sayısı 60 a yükselmiş olup, ilk mezunu 5 kişidir ![]() ![]() 1915-1916 öğretim yılında Sultani oldu ![]() ![]() ![]() ![]() 1935-1936 ders yılında kız ortaokulu ile birleştirilerek karışık lise olarak öğretime 1962-1963 ders yılına kadar devam edildi ![]() 1959-1960 öğretim yılında Kayseri Lisesi’ne bağlı olarak açılan Akşam Lisesi 1980-1981 öğretim yılında ayrı müdürlük haline gelmiştir ![]() ![]() 20 ![]() ![]() ![]() Kayseri Lisesi kuruluşundan bugüne kadar 25 ![]() ![]() ![]() ![]() Kayseri Lisesi kurulduğu günden beri Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrenciler yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz 114 yıllık bir geçmişi ve aynı zamanda geleneği bünyesinde barındıran Kayseri Lisesi, kuruluşundan bu yana asli vazifesi olan insan yetiştirme ve vatan hizmetine sunma gayretini devam ettirmektedir ![]() Okulumuz 13 Eylül 1893 tarihinde DERECE-İ ULA MEKTEB-İ MÜLKİYE İDADİ'si adıyla kurulmuştur ![]() ![]() İlk yıllarda öğrenci sayısı azdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstiklâl Savaşı'nda Kayseri Lisesi 1921 Ağustos'undaki Sakarya Savaşı esnasında her türlü ihtimali düşünen Ankara Hükümeti bir yenilgi meydana geldiği takdirde Kayseri'ye çekilme kararı verdi ![]() ![]() Kayseri Lisesi'nin son sınıf öğrencileri de Sakarya Savaşı sebebiyle cepheye gitmiş, vatan için şehit düşmüş ve Kayseri Lisesi 1920 - 1921 öğretim yılı mezuniyet defterine son sınıfların karşısına: Lise son sınıf talebeleri Sakarya Savaşı için cepheye gidip hepsi cephede şehit düştüğünden bu öğretim yılında okulumuz mezun verememiştir ![]() ![]() Okulumuz emekli Müdür Yardımcılarından ve 100 ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
pesimistt
|
![]() vaaay be kardeşm çok güzel olmuş ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() İçim dışım sen koksun ![]() ![]() ![]() Sensiz uyuduğum her gece ![]() ![]() ![]() Rüyalarıma gel ![]() ![]() ![]() Umutlarıma gel ![]() ![]() ![]() Süsle yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|