![]() |
Efendim Sana Sesleniyorum Ötelerden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Efendim Sana Sesleniyorum ÖtelerdenEfendim, sana sesleniyorum ötelerden ![]() Aczime bakma, çehreni asma, çevirme gül cemalini bu mücrim yüzden ![]() Bakma, yüzsüzlüğüm deli cesaretimden, Sen, alemlere rahmetsin mahrum etme cemâlinden ![]() Efendim, sana sesleniyorum ötelerden ![]() Bırak, yanında kıtmîrin olayım ![]() Başka bir hünerim yok fânî dünyada bırakma beni, ak kor oldum yangınlarımda ![]() Gözyaşlarım söndürmez alevimi biliyorum, hangi günahımı itiraf edeyim, hangi birini! Hangisini setreyleysem acaba, hangilerini! Eller, gözler, yerler ve gökler şâhit, deliller ortada ayan beyân, suçum zâhir ![]() O kadar çok ki, mücrim bile denmez bana ama ümitsiz de değilim, ümidim senden ![]() Bakma bana, itirafım deli cesaretimden Sen, alemlere rahmetsin mahrum etme merhametinden ![]() Efendim, sana sesleniyorum ötelerden ![]() Ne dünyaya teşrifini gördü, bu gözler ne de emanetini en Emîne teslim edişini ![]() Yâ veyl! bu gözler ki kavruldu nâr-ı haramdan temâşası hep zilletti her nazarı zillet-i hevâdan ![]() Oysa ne hicranlı günler gördü o mübarek gözlerin ne yaşlar döktü bize "ümmetî, ümmetî" diye ![]() Biz sana layık olamadık, Efendim! Emanetine sahip çıkamadık hiç! Yırttık pervasızca ahd-i fermanını, kaldırdık gönüllerden, o yüce Kitâbını ![]() Takıldık, tökezledik, düştük sekr-i dünyadan, ağlanacak halimize hep güldük Efendim ![]() Güzel sözler boş sözler oldu, zaman başka zamandı binlerce asır geçmişti üstünden, terakki hayaldi ![]() Ne olur, aczimi affet, şikayetim yalnız kendimden dedim ya bakma, haykırışım deli cesaretimden Sen, alemlere rahmetsin mahrum etme şefkatinden ![]() Efendim, sana sesleniyorum ötelerden ![]() Kaybettik içimizdeki o çocuk masumluğunu ![]() Tilkilik, kurnazca ruhumuzda geceledi hep ![]() Uludu, iyiliği paramparça eden seyyiât Sen taşlara, darblara, sövgülere lâyık görüldün ![]() Bize ise miras kaldı şatafatlı, rahat bir hayat ![]() Anneler yine gebeydi, salih evlatlar yok oldu ![]() Nice firavunlar, ebu cehiller, nemrutlar doğdu ![]() Kendi elimizle, kendimizi ateşlere attık ![]() Yanıyoruz, yetiş, tut elimizden, yok olduk! ah pişmanlık, ah cahillik, ah yok olası feryât! Sâhi, sâhi değildi, miydi avuntu muydu heyhât? Savınca musibeti Yaradan, nisyân ile kavrulduk ![]() Beşeriz, şaşarız bırakma ellerimizi tut yeniden ![]() Bize bakma serkeşliğimiz deli cesaretimizden Sen, alemlere rahmetsin mahrum etme muhabbetinden ![]() Efendim, sana sesleniyorum ötelerden ![]() Seni bize güzel anlattılar hep ![]() Güzellik bile haya edermiş yanında ![]() Yalan, ihanet, kibir yanına uğramazmış hiç ![]() Muhammedü'l Emin diye seslenilirmiş sana ![]() Bir güzel ravzada, güllerin Efendisiymişsin Ebubekir, Ömer, Osman ve Alilerin varmış değil mi? Biliyorduk, duyuyorduk, uymuyorduk, uyuyorduk ![]() İşimize gelmiyordu çünkü; işimiz gidiyordu elimizden ![]() Siz tek tek açmıştınız, en güzel bahçelerde ![]() Biz tek tek soldurduk, kaldık kupkuru çöllerde ![]() Tüm güzellikleri çarçur ettik, tel tel döküldük Tül tül alevlenen uhuvveti, şakağından vurduk ![]() Köhneliğine tutulduk müzeyyen hayatın, vurulduk ![]() Oysa hepsi bir amel-i şeytanmış, çok geç uyandık ![]() Tutunacak dalımız yok derken, seni gördük Efendim ![]() Alır mısın yanına, basar mısın bağrına yeniden? Bakma bize, yaptıklarımız deli cesaretimizden Sen, alemlere rahmetsin mahrum etme kendinden ![]() |
![]() |
![]() |
|