Üç Şartım Var |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Şartım VarÜÇ ŞARTIM VAR Şöyle naklederler: "Birisi bir gün Hâtim-i Esam'ı evine dâvet etmişti Fakat kabûl etmedi Isrâr edince ona:"Gelirim ama üç şartım var Nereye istersem oraya otururum İstediğimi yerim Ne dersem onu yapacaksınız " dedi Adam kabûl etti Hâtim-i Esamdâvet edenin evine gitti ve ayakkabıların konulduğu yere oturdu Senin yerin orası değil dediklerinde, "Ben önceden şart koştum " dedi Sofra gelince, yanında getirdiği ekmeği çıkarıp yedi Efendim buradan yiyin dediklerinde; "Ben ne istersem onu yerim diye şart koşmuştum " dedi Sofra kalktıktan sonra hizmetçiye; "Demir tavayı ateşte kızdır getir " dedi Hizmetçi söyleneni yaptı Hâtim-i Esam demir tavanın içine ayağını koydu ve; "Somun yedim " dedi Sonra oradakilere; "Yarın kıyâmet günü yaptığınız her işten ve yediğiniz her şeyden Allahü teâlânın sizden hesap soracağına inanıyor musunuz?" diye sorunca, oradakiler "Evet " dediler "Diyelim ki, burası Arasat meydanı, her biriniz sırayla gelip şu tavaya ayağınızı koyarak, burada yediklerinizin hesâbını veriniz " dedi Bunun üzerine oradakiler; "Buna gücümüz yetmez " dediler "Yarın kıyâmet günü Allahü teâlâya nasıl cevap vereceksiniz Arasat meydanının kızgın zemini üzerinde nasıl duracaksınız? Halbuki Allahü teâlâ meâlen; "Her nîmetin şükründen muhakkak sorulacaksınız " (Tekâsür sûresi: 8) buyurmaktadır " dedi Bunun üzerine orada bulunanların hepsi ağlamaya başladılar " Kaynak: Evliyalar Ansiklopedisi |
|
|
|