Küçük Kızın Annesine Teşekkürü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Kızın Annesine Teşekkürü![]() Gitti gelmeyecek dedikleri gün evimizin çatısı yoktu penceresi kapısı yoktu Emzikteki kardeşim hep ağladı henüz altı aylıktı anneciğinin memesi yoktu Gece korktum uyandım her yanım sivrisinek böcek ısırıkları Kaşınıyor kaşıdıkça acıyor, kanıyor Hani severdin ya, sarı pırasam diye o kıyamadığın kestirmeye İki örgü saçlarımı kestiler okulda bitlenir diye Sen olsaydın tarar örerdin annem Hani bir tek kot pantolonum vardı hiç çıkarmazdım ya Düştüm dizi yırtıldı yamayacak kimse yoktu Kardeşimi beşiğinde beledim ninni söyledim başında uyudum Sabah kalkıp okula gittim sıramda uyudum Onunla top oynadım şarkı söyledim bir gün bana anne dedi Bana anne dedi ben daha 10 yaşında değil miyim? Kışın üşüdüm pantolonumun dizi yırtık Lastik ayakkabım soğuk çoraplarım ıslaktı Önlüğüm ütüsüz yakalığım hazır örme değildi Sen olsan çiçek motifli yakalık örerdin annem Karnım acıktı ekmeğe yağ sürdüm Sen olsan izin vermezdin yemek yerdim annem Ve okuldan geldiğim bir gün!! Evimizin çatısı, penceresi, kapısı vardı Mutfaktan yemek kokuları geliyor salondan çiçek Yanaklarımda pembelik içimde huzur Dudaklarımda gülücük yeni oyuncak bebeğim Saçlarım kısa ama olsun yakalığım motifli örgü Yeni gıcır botlarım, kardeşlerimin topları Teşekkür ederim annem Geri döndüğün için bizden vazgeçmediğin için ![]() ![]() ![]() |
|
|
|