Yere Düşen Sadece Gözyaşlarım Değildi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yere Düşen Sadece Gözyaşlarım DeğildiYere Düşen Sadece Gözyaşlarım Değildi Git / Kapılarımı yüzüme gömerek… Hakkım helaldir artık / gidebilirsin…Ha unutuyordum az daha ![]() Gitmeden içinde birikmiş nice yalnızlıkları savur yüzüme![]() Babamdan yadigar bırakılmış emanetine yerine getirememiş birisi olarak helalliğimi sardım beyaz duvağa, suratını benden uzaklara çevirebilirsin ![]() Kapıyı ardına kadar açık bıraktın![]() Gitmene ramak kalmış![]() Benim gözlerim artık sana yabancı![]() Daha fazla rehin kalma güneş girmeyen iki göz hayat evine Babamın acısını daha saramamışken, bir de senin eksikliğin![]() Gel de kendini benim yerime koy Bir zamanlar dört kalp vardı penceremizin ardında![]() Ansızın yitirilince canlar, yama bulunmaz ki noksanlığına![]() Bir gün gidecektin lakin bu kadar erken bu kadar çabuk beklemiyordum Belki de sana kızgınlığım biraz da kırgınlığım bundandır; bize sırtını bu kadar çabuk çevirmen, bize bu kadar uzak durman…Hadi git / ben senden gitmeden…Git…Bit / Gözlerimdeki “ Meleği “ öldürerek… Git gide uzaklaştın bizden ![]() Aynı evde iki yabancıyız biz Bizi bize yaklaştıran bir duvar![]() Ötesi yok işte Biraz da aynı işyerinde çalışmamız![]() ![]() Sana gitme demeye kalmadan seni başka kıyılara kulaç atarken gördüm![]() Hatırlıyorum da; sen diğer odada mutluluklara kanatlanırken, ben diğer odada içimdeki “ Meleği “ yüreğimin mezarına defnediyordum İkilemin ortasında, sensiz kalakaldım öylece![]() Sen sevinçten ağlarken, ben “ bizi” kaybetmenin derinliğinde boğuyordum kendimi Sen yeni bir hayata söz verirken ya da “ bize “ yabancılaşırken gözlerim kırmızı bulutlara takılıyordu![]() Düşen yaşlardan değildi oysa…Düşen sendin![]() Düşen avuçlarımdan meleğimdi…Oysa sen daha küçücüktün ![]() Daha dün aynı bahçede koşuşturan, oyunları bozan ben olsam da hep “ abisine kıyamayıp her şeyi kabul eden “ Meleğimdin sen Daha gözlerinde yabancılaşmamıştım ben![]() Şimdi kanatlanma zamanı mı geldi yoksa ben mi yaşlandım anlayamadım![]() Sus pus içim![]() İkilem içimdeyim![]() Küskünlüğüm sana değil; seni benden bu kadar çabuk alan kadere…Bu ayrılık nerden çıktı ey içimdeki melek ? Gitmene bu kadar az zaman mı kaldı ?Ey küçük meleğim ne çabuk büyüdün sen ? Beyaz duvağına gözyaşlarımı nakışlıyorum senden habersiz Kabullenemiyorum gidişini, bizden bu kadar erken vazgeçişini![]() Daha ben ölmedim be meleğim, nereye kanatlanıyorsun ki![]() Ya ben ölürsem ve sen gidersen anneme kim bakacak ? Susma cevap ver…Bu kadar çabuk gitmen niye ? Önce babamız terk etti, sıra sende mi![]() Sen de mi gidiyorsun ?Tüm bulutları kirpiklerime topladım, tüm yağmurları gömüyorum gözlerime ![]() Gitme desem de gideceksin![]() Bu ayrılığı bize çoktan biçmişsin anlaşılan![]() Git hadi![]() Sana bir Cennet vaat edemeyen bizlere arkanı dönüp git![]() Dört kelimelik bir ailenin bir kelimesini daha yitirdik velhasıl![]() Kaldı iki kelime ve yarım kalmış umutlar![]() ![]() Artık bizde kendini bir fazla hissetmektesin sen ![]() ![]() Vur kapıyı git ![]() ![]() Gitme desen de gideceksin ![]() ![]() Ne de yol yarılanmış ![]() ![]() Oysa bilirdim ki, Melek’ler hiçbir zaman insanları terk etmezmiş ![]() ![]() Oysa sen ![]() ![]() Bize yabancı, Bana göre yalancı bir sabaha kanat çırpmaktasın… Ağlıyorum çünki, Yangına giden kanatlarını gördükçe, Bir serçe yüreğinin nazeninliği yüreğim Kıyılara vuruyor delice… Git/me Meleğim… Gitme… Kim bilir bu satırların yazıldığından bile haberdar olmayacaksın ![]() ![]() Kim bilir bu yürek/ bu ömür, Senin beyaz duvağını, Cennete savuracak kanatlarını görmeye yetmeyecek ![]() ![]() Meleğim yuvasını terk etmeden, Bu ten söz’e hüküm verirken sana son sözüm; Kırsan da yüreğimi, Mutluluklar ancak sana yakışır… Çünkü sen benim mutluluğa ulaşabildiğim kanatlarımsın… Alıntı ![]() ![]() |
|
|
|