![]() |
Bir Sevda Ki Çocukça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Sevda Ki Çocukçaİstiklal caddesinde ne kadar zamandır yürüyorum? farkında değilim ![]() Hayal kahvesinde, Mercan Dedeyi dinlerken buluyorum kendimi o Ney`i, üflerken ben yüreğimdeki sırları çıkarıyorum masaya bir, bir… Neler, neler anlatıyor ![]() Anlatmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu evde doğmuş dört çocuk, sevgiyle büyütmüş anne, baba onları imkanlar kısıtlıymış belki ama yüreklerindeki sevgi öylesine büyükmüşki hiç önemi yokmuş,maddiyatın,akşam olunca gaz lambasıyla aydınlanan o küçük ev ışıl, ışılmış her dem ![]() Bahçesinde meyva ağaçları, salkım söğütleriyle cennetten bir köşe gibi,önlerinde uzayıp giden Meriç ninni söylermiş onlara geceleri,biraz ilerideki pirinç ve ayçiçeği tarlaları eşsiz bir tablo gibiymiş gözlerinin önünde ![]() ![]() ![]() ![]() Yasaklanmış öpmeler,saçlarını okşamaz olmuş babası,anlam verememiş beş yaşındaki melek, bu duruma babasının pamuk şekeri üzgünmüş ![]() ![]() Nasıl anlatılırmış ki babasının verem denilen dermansız hastalığa yakalandığı, bir zaman sonra onları bırakıp gideceğini anlatamamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acı gün gelmiş, ev köy halkıyka dolmuş giden, gelen anlamsız bir kalabalıkmış melek için ağlayan annesinin yamacına sığınmış ölümle çok küçük yaşta tanışmış melek ![]() ![]() ![]() Köy halkı ve akrabalar oyalamaya çalışmışlar meleği, birden ``salıncak isterim`` demiş melek,şaşırtmış yine çocuk saflığıyla herkesi, annesi ``kurun salıncağını dut ağacına,babasının son vasiyetiydi üzmeyin meleğimi eritmeyin pamuk şekerimi, acılarınızla ardımdan demişti`` melek sallanırken salıncağında, köy halkı taşıyordu eller üzerinde Ferit babanın tabutunu ![]() ![]() ![]() Hayal kahvesinde gözümde yaşlar dinliyorum Mercan dedeyi Ney ağlıyor yüreğim ağlıyor ![]() ![]() ![]() Bir kadına ağlıyorum zamansız vermiş sevdasını toprağa Bir adama ağlıyorum doyamadan gitmiş evlatlarına canı gibi sevdiği karısına,çocuklara ağlıyorum babasız geçecek ömürleri VE MELEĞE TABİKİİ VE ağlıyorum hoyratça harcanan sevdalara İnsanların; günü birlik, ten baraberliklerinin adına sevda demelerine, ağlıyorum doyasıya ![]() ![]() ![]() Selma Polat |
![]() |
![]() |
|