![]() |
Sende Aynaya İyi Bak Gör Halini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sende Aynaya İyi Bak Gör HaliniÖmründe hiç aynaya bakmamış, ayna nedir görmemiş bir adam eline bir ayna geçirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Vah benim kara kaşlı-kara gözlü kardaşım demiş ![]() Demek sen öldünde geri geldi ha ![]() ![]() ![]() Birkaç sene önce vefat eden çok sevdiği kardeşine öyle benzetmiş ki,aynada ki görüntüyü ![]() ![]() ![]() Bastırmış göğsüne aynayı ağlaya ağlaya uyuyakalmış ![]() Hanımı girmiş kocasının yattığı odaya ![]() Bakmış ki, kocası sıkı sıkı bir şeye sarılmış uyuyor, gözleri de hala yaşlı ![]() Usulca varmış yanına, aynayı onu uyandırmadan çekmiş almış ![]() - Allah seni kahretsin herif demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın aynayı sarıp sarmalamış bir bezin içine, sonra da; - Kalk demiş adama, kalk Kadı Efendiye gidiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Adam ne dediyse olmamış, kadın sarıp sarmaladığı aynayı elinden bırakmıyormuş ![]() Sonunda çalmışlar Kadı Efendinin kapısını ![]() ![]() ![]() Hem adam, hemde kadın durumu bir güzel anlatmışlar ve ayrılmalarına gerekçe olarak gösterdikleri aynayı, Kadı Efendiye teslim etmişler ![]() Kadı Efendi açmış aynanın sarıldığı bezi ![]() ![]() ![]() - Ne bu demiş? Adam; - Vallahi Kadı Efendi demiş, elindeki şeye baktım, iki yıl önce ölen kardeşim bana bakıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın karısı; - Yalan kadı efendi demiş, kocam yalan söylüyor, o şeyi göğsüne sıkı sıkı bastırmış uyuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadı daha da meraklanmış; - Siz demiş az biraz dışarıda bekleyin ![]() ![]() Adamla, karısı dışarı çıkınca, Kadı aynayı sarmalayan bezi açmış ![]() - Bu da kim demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayna nedir bilmeyenin, görmeyenin hikayesidir diye okuyup geçebilirsiniz bu hikayeyi ![]() Değişik versiyonlarını ya da değişik anlatımlarını dinlemişte olabilirsiniz ![]() Ayna yalan söylemez, söyleyemez ![]() Aynaya bakmak, gerçekleri görmek, gerçeklerle yüzleşmek, gerçeklerle yüzyüze olmak demektir aslında ![]() Keşke aynalara bakabilseydik ![]() Aynalara baktığımızda, gülümseme talimleri yapabilseydik ![]() Suratsızlığımızı gördüğümüzde irkilip kendimize gelerek, ne yapıyorum ben diyebilseydik ![]() Aynalara ciddi anlamlarda hiç bakmadığımızı fark edebildiniz mi???? Aynayı sadece süslenme aracı olarak kullanmak,saçlarını taramak ya da traş olmak için kullanmak ![]() ![]() ![]() Ya da traş olmak için kullanmak marifet olmamalı ![]() ![]() ![]() Oysa kimbilir günde kaç defa bakıyoruz aynalara??? Ancak bakmak var, bakmak var ![]() ![]() ![]() Bakmadan bakmaya neler yok, neler ![]() ![]() ![]() Aynaya güzel bakan, güzellikler görür, güzellikleri görür ![]() İnsan insanın aynasıdır derler ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan denen aynaya nasıl bakarsınız ![]() ![]() ![]() Onda kendinizi görürsünüz ![]() ![]() ![]() Bakmasını bilene, görmesini bilene, ayrıntıları keşfedene bir ayna neler bahşeder bilemezsiniz ![]() ![]() Aynalara en az bakanlar, en karamsar olanlardır içimizde ![]() ![]() ![]() Aynalara küs ve dargın olanlar, kendi kendilerine zehir etmişlerdir hayatı ![]() ![]() ![]() Aynaya baktım saç beyaz olmuş şarkısını hatırlıyorsunuz değil mi???? Toplumumuzun her kesiminin aynaya bakma ihtiyacı var ![]() Siyasette, ticarette, sanayide aklınıza gelebilecek her dalda aynaya bakma ihtiyacımız var ![]() Değilse, aynaya bak gör halini derler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|