Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aynaya, bak, gör, halini, iyi, sende

Sende Aynaya İyi Bak Gör Halini

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sende Aynaya İyi Bak Gör Halini

Ömründe hiç aynaya bakmamış, ayna nedir görmemiş bir adam eline bir ayna geçirmiş Baktığında, başlamış ağlamaya

Vah benim kara kaşlı-kara gözlü kardaşım demiş

Demek sen öldünde geri geldi ha

Birkaç sene önce vefat eden çok sevdiği kardeşine öyle benzetmiş ki,aynada ki görüntüyü!!

Bastırmış göğsüne aynayı ağlaya ağlaya uyuyakalmış

Hanımı girmiş kocasının yattığı odaya

Bakmış ki, kocası sıkı sıkı bir şeye sarılmış uyuyor, gözleri de hala yaşlı

Usulca varmış yanına, aynayı onu uyandırmadan çekmiş almış Bu nedir diye bakınca;

- Allah seni kahretsin herif demiş Demek ki ağladığın kadın bu haBen zaten kaç aydır sessiz sessiz oturmandan şüphelenmiştim

Kadın aynayı sarıp sarmalamış bir bezin içine, sonra da;

- Kalk demiş adama, kalk Kadı Efendiye gidiyoruz Seninle aynı evde duramam, boşa beni

Adam ne dediyse olmamış, kadın sarıp sarmaladığı aynayı elinden bırakmıyormuş

Sonunda çalmışlar Kadı Efendinin kapısını

Hem adam, hemde kadın durumu bir güzel anlatmışlar ve ayrılmalarına gerekçe olarak gösterdikleri aynayı, Kadı Efendiye teslim etmişler

Kadı Efendi açmış aynanın sarıldığı bezi

- Ne bu demiş?

Adam;

- Vallahi Kadı Efendi demiş, elindeki şeye baktım, iki yıl önce ölen kardeşim bana bakıyor Çok severdim rahmetliyi baktıkça ağladım Ağlarken ağlarken uyuyakalmışım varsa bir suçum, gühanım hepsi bu

Adamın karısı;

- Yalan kadı efendi demiş, kocam yalan söylüyor, o şeyi göğsüne sıkı sıkı bastırmış uyuyordu Merak ettim, aldım, şöyle bir baktım Çirkin mi, çirkin gudubet bir kadınBen saçlarımı yıllardır ona ve çocuklarına süpürge edeyim O kalksın bir başka kadınla beni aldatsın Beni boşasın Kadı Efendi

Kadı daha da meraklanmış;

- Siz demiş az biraz dışarıda bekleyin Ben bunu bir inceleyip, kararımı öyle vereyim

Adamla, karısı dışarı çıkınca, Kadı aynayı sarmalayan bezi açmış Aynayı çıkarıp kendi yüzüne doğru tutunca;

- Bu da kim demiş Kimsin sen be adam? Azıcık beni andırıyor mu ne? Tövbe tövbeKoskoca Kadı kim, bu kim? Nursuz, münasebetsiz bir adam karşımda duran, bak efendi, bana ters ters bakma, atarım seni içeri ömür boyu çıkamazsın

Ayna nedir bilmeyenin, görmeyenin hikayesidir diye okuyup geçebilirsiniz bu hikayeyi

Değişik versiyonlarını ya da değişik anlatımlarını dinlemişte olabilirsiniz

Ayna yalan söylemez, söyleyemez

Aynaya bakmak, gerçekleri görmek, gerçeklerle yüzleşmek, gerçeklerle yüzyüze olmak demektir aslında

Keşke aynalara bakabilseydik

Aynalara baktığımızda, gülümseme talimleri yapabilseydik

Suratsızlığımızı gördüğümüzde irkilip kendimize gelerek, ne yapıyorum ben diyebilseydik

Aynalara ciddi anlamlarda hiç bakmadığımızı fark edebildiniz mi????

Aynayı sadece süslenme aracı olarak kullanmak,saçlarını taramak ya da traş olmak için kullanmak

Ya da traş olmak için kullanmak marifet olmamalı!!!

Oysa kimbilir günde kaç defa bakıyoruz aynalara???

Ancak bakmak var, bakmak var!!

Bakmadan bakmaya neler yok, neler

Aynaya güzel bakan, güzellikler görür, güzellikleri görür

İnsan insanın aynasıdır derler yao hesaptir!!

İnsan denen aynaya nasıl bakarsınız?

Onda kendinizi görürsünüz!!

Bakmasını bilene, görmesini bilene, ayrıntıları keşfedene bir ayna neler bahşeder bilemezsiniz!!!

Aynalara en az bakanlar, en karamsar olanlardır içimizde!!

Aynalara küs ve dargın olanlar, kendi kendilerine zehir etmişlerdir hayatı!!!

Aynaya baktım saç beyaz olmuş şarkısını hatırlıyorsunuz değil mi????

Toplumumuzun her kesiminin aynaya bakma ihtiyacı var

Siyasette, ticarette, sanayide aklınıza gelebilecek her dalda aynaya bakma ihtiyacımız var

Değilse, aynaya bak gör halini derler!!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com