Taş Kırılsın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş KırılsınKalbiniz kırılacağına taş kırılsın ![]() ![]() ![]() Sultan Mahmud-u Gaznevi hazretleri bir savaş sonunda çok kıymetli bir elmas yakut taşı ganimet olarak ele geçirir Sonra taşı eline alarak baş vezirine, (Al bu taşı kır, paramparça et) der![]() Baş vezir der ki: - Aman efendim bu çok kıymetli ben bunu kıramam ![]() Sonra yanındaki diğer vezire aynı şeyi söyler O da der ki:- Bu çok kıymetlidir, kırılmaz bu ![]() Diğerlerinin hepsi aynı şeyi söylerler ![]() Sultan, özel hizmetçisi Ayaz?ı çağırıp, (Al bu taşı kır) der Daha demeye kalmadan Ayaz taşı yere vurup kırar, paramparça eder![]() Padişah hiddetli bir şekilde der ki: - Bre Ayaz sen ne yaptın, vezirler bunun çok kıymetli olduğunu söylediler Nasıl kırarsın bunu?Ayaz der ki: -Efendim, ben taştan ne anlarım, benim için kıymetli olan sizin emrinizdir, sizin kalbinizdir, kalbiniz kırılacağına varsın taş kırılsın ![]() Sultan vezirlerine dönüp der ki: - Ayaz?ı niçin sevdiğimi anladınız değil mi? Sizin gibi beni bir taşa değişmedi ![]() |
|
|
|