Sessiz Çığlıklar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sessiz ÇığlıklarYaşam Hikayeleri - Dilek Çoban - Derin Duygular - Öykü O kadar sessizdim ki ![]() Hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyordum Yüreğimde bir düğüm ağlayamadım![]() Ağlamak son çareydi Biraz sonra cenaze gelecek![]() Benim hayatım son bulacaktı![]() Daha kimin cenazesi olduğunu bana söylemediler Ama şundan eminim Bu cenaze ailemden biriydi Etrafımdaki insanlar acılı gözlerle bakıyordu Oysa ‘ben bu kimindi?'diye üzülüyordum![]() Niyahet cenaze geldi Bana söylediler![]() ANNEM ÖLMÜŞ![]() KANSERDEN![]() Bu sözleri duyarken düştüm aniden yere Bu cenaze annenin dediklerini duydum![]() Sonra beni teselli etmek için ağızlarından çıkan harfleri bile anlamıyordum Soğuk olmuş vücudum ve karşımda annem![]() ![]() Babam cenazeden çok uzaktı ![]() Sürati bembeyaz kesilmiş,öylece cenazeyi izliyordu![]() Bense hayatım üzerime yıkıldı![]() Ağlasam gözlerimde kan akıcaktı![]() Yüreğim yanıyor,fenlaşıyorum Ama kimseye belli etmiyorum![]() Kucağımda annemden kalan tek yadigar vardı![]() Ömrüm hayatım![]() ![]() Bir onu kokluyorum bir de annemi![]() O daha 2 yaşında![]() ![]() Yavaş yavaş annemim cenazesini defetiyorduk ![]() Son yolculuk,ilk gözyaşı ve ilk bitiş![]() Annemi son kez defalarca öptüm![]() Herkes dağılmıştı Orada uzun süre kalmak istemiştim![]() Ama buna izin vermediler![]() Eve gitmek zorundaydım![]() BİTTİ hayallerim,yaşayamam ki artık![]() Öyle bir yaşamak zorundayım ki![]() Kimse bilemez![]() Nefes alışımın bile artık bir sebebi var![]() Ölüyorum![]() Beni al kollarına anne![]() ![]() O eve gelmiştik ![]() O ev![]() Evin geleni geçeni,baş sağlığı dileyeni eksik olmuyordu![]() İyiki dayım var![]() Tutunmak bir dala![]() Hiç bırakmıyordu beni Bugün o kadar zor geçti ki Bilemez kimse![]() İçimde ne fırtınalar koptu![]() Bilemezler![]() Konuşamadım hiç kimseyle Akşam olmuştu![]() Nihayet herkes gitmişti Tek dayım kalmıştı yanımda![]() Babam bile herkes gittikten sonra kapıyı çarpıp gitti Bu gece hiç uyumadım Nasıl gönül rahatlıyla yatarım![]() Yatsam bile dikenler beni sarıcaktı Ömürümü bile zor uyuttum![]() ![]() Yarın oldu Babam sabah erkenden gelip;Hazırlanın öğlen sizi yurda gönderecem![]() Bu söz var ya beni hepten küle çevirdi Çaresiz hazırlandık Yalvarışlarım,yakarışlarım fayda etmedi![]() ![]() Bizi yurda verdiler ![]() ![]() ![]() Yurdun ayak seslerini inliyordu Kayıt işlemleri o kadar zor oldu ki benim için![]() İnanamıyorum hala Babam değilde bir caniydi![]() Neymiş ben uzaktan akrapasıymışım Yok bizim ailemiz yokmuş![]() Hepsi yalan![]() Ama diyemezdim O bizi çoktan bırakmıştı Annemin soyadını kullanıp öyle kayıt işlemlerini gerçekleştirdi Bizi bıraktıktan sonra en son dediğim şey;BİR DAHA SENİ GÖRMEK BİLE İSTEMİYORUM ![]() GELME BİR DAHA![]() ![]() Yurdun ilk günleriydi ![]() Hayatımı keşkelere bağlayamazdım Ömür benim her şeyim Nefes alışım,hayatım,onun için her şey, kaderim![]() Ömür henüz 2 yaşında![]() Ben ise 13![]() ![]() ‘'Gül SEZGİN,Gül SEZGİN ![]() Çabuk buraya gel ''Bu seslenen Zardan Hanım'dı Yurdun müdürü![]() Aceleyle yanına gittim![]() ![]() Efendim Zardan Hanım ![]() Ömür ne yapıyor? İyi efendim ![]() ![]() İyi olsun ![]() Bak Gül seninle konuşmam gereken şeyler var Geç otur şöyle![]() ![]() Otururum ![]() Sizi dinliyorum efendim![]() ![]() Bak Gül daha yaşaman gereken çok güzel bir hayatın var Kendini böyle mahvetme![]() Bak küçük olmana rağmen yetişkinlerden farkın yok Saçların ağarmış,yüzün buruşmuş![]() ![]() Zardan Hanım bu konuyu nereye getirmeye çalışıyorsunuz ![]() ![]() Bak kızım!Zengin bir aile Ömür'ü evlat edinmek istiyor Sen de kendi hayatını,sahip olduğun hayatı yaşarsın![]() ![]() Zardan Hanım'ın dedikleri beni çok yaraladı ![]() ![]() Demek hayatımı yaşarım Ben annem olduğu gün hayatımı Ömür'e atadım O olmazsaydı ben çoktan bitmiştim![]() Annemin vefat ettiği gün ben babamı da kaybettim Bizi istemedi O da yetmez gibi beni sevdiklerimden de ayırtı Ben çoktan ölmüşüm![]() ![]() Söylüyeceğim daha çok şey vardı ![]() Ama kelimeler karışık,anlamsız![]() ![]() O hızla kapıyı çarpıp dışarı gittim ![]() Ağlamaklıyımdım![]() Göğsümde ailemin resmini çıkartıp;Seni o kadar özlüyorum ki anne Mutluluk resimden ibaretmiş![]() Gerçek mutluluk bu resmin güzelliği anne![]() Hayatta Ömür'den başka kimsem yok Babamdan çoktan vazgeçtim Babam diye birisi yok![]() En çokta onun ellerinde,omzunda teselli bulacağımı zannetiyordum Ben onu değil,o beni bıraktı Sadece Ömrüm var anne,ağlamaklı bir sesle![]() O olmasaydı senin yanına çoktan gelmiştim![]() Bu kadar nı ban böyle??Almak istiyorlar![]() ![]() Arkamda Zardan Hanım bütün konuştuklarımı dinliyormuş Elini omzuma yasladı![]() Ömür'ün senin için bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum ![]() ![]() her şeyim,nefes alışım ![]() Bak bu resimde bile onu ne kadar sarılmışım![]() Canım ![]() ![]() İçinden ![]() ![]() Ben ne yaptım böyle ![]() İnsan hiç sevdiğinden,kanından olan bir şeyi istemez mi Sesli![]() ![]() Tamam Gülüm ![]() Ömür'ü senden kimseler ayıramaz Sen istemdikten sonra![]() ![]() Elimi Zardan Hanım'ın üzerine koydum ![]() ![]() Çok saolun Zardan Hanım ![]() ![]() Aaaaa!!Bana Zardan Abla diyeceksin ![]() ![]() Kafa salladım ![]() ![]() Günlerimi Ömürle geçiriyordum Ona yeni şeyler öğretmeyi çok seviyorum![]() Geceleri ise yurtta ne iş bulsam yapıyordum![]() Çalışyordum![]() Yoksa nerden gelirdi ki para![]() Günler çok çabuk geçiyordu![]() Su bile daha erkendi![]() Ömürle olduktan sonra her şey o kadar güzel ki![]() ![]() 18 yaşıma gelmiştim ![]() Yurdan çıkma zamanım yaklaşıyordu Ömür 7 yaşına da gelmişti![]() Bu sene okula gitmesi gerekiyor![]() Yurttaki okula da gönderemezdim![]() Çünkü burada ders işlenmiyor![]() Yurdan çıkma günüm gelmişti ![]() Bahçede giterken:Ablacım Ömür sana emanet Birkaç gün sonra gelip Ömür'ü yurttan alıcam![]() ![]() İş bulmam gerekiyor ![]() Sonra ağır ağır düzenimizi kuracağız![]() Kendine iyi bak!Ömrüm kimseye kötü davranma tamam mı canım ![]() Birşey olduğu zaman Zardan Abla'ya git!!Zardan Abla kafa salladı ![]() Tamam,abla ![]() Seni bekliyecem![]() ![]() Yurtdan ayrılışım çok zor oldu ![]() Sokaktayım![]() Yıllar sonra ilk kez gördüğüm caddeler,sokaklar![]() Bu sokaklarda yürümeyeli o kadar oldu ki!Akşama kadar iş aradım Bulamadım![]() Çokta yoruldum Sonunda iş buldum O kadar saat aradım![]() Lokantada garson![]() ![]() İş görüşmesindeyim ![]() Mümtaz Bey o kadar iyi bir adam ki!!Bana iş ve Ömürle yatacak yer verdi![]() Hem de para Yani avans![]() Bu seviçle dışarı çıkıp bir banka oturup ![]() ![]() ‘Ey gidi koca Ankara!!Burda doğdum,hayatımı verdim ![]() Ağlamaklı:Annemin mezarını bildiğim halde yanına gidememek çok acı veriyor ![]() Beş yıldır göremedim![]() YETER!!15 Haziran annemin ölüm yıl dönümü![]() Karşıyaka mezarlığı Bunalrı art arta söylemek![]() Ne bileyim annemi çok özledim![]() Gitsem mi ki![]() Sonunda giderim ![]() Bu yere ne kadar zamandan beri gelmemiştim Ankara'nın benim gözümde en sade yeri![]() Annemin mezarına yaklaştığım an;Ahhh!!Annem ![]() Bu hayat nasıl![]() 5 yıl önce küsmüştü galiba![]() Ben hiç gözümü açmadım anne hayata![]() İşte bugün ilk![]() İş buldum biliyor musun??Yarın da Ömür'ü okula yazdıracam![]() Mezarın üstüne usulca yatarım Ağlarım![]() Hava kararıyordu ![]() Gitmek gerekiyor![]() Ömür beni bekler![]() ![]() ELVADA ANNE ![]() ![]() SENİ HER ZAMAN GÖRMEYE GELİCEM![]() Daha senle konuşacağım çok şey var anne![]() ![]() Yurda giterim ![]() Ömür kapıda;Kucaklaşarak; Ömrüm ben geldim Seni almaya geldim![]() Artık gidiyoruz bu yerden Yarın yeni bir hayat bizi bekliyor![]() Nasılsın Ömür?Seni çok özledim![]() İyiyim,ablacım! Canım benim Hadi sen içeri git Ben Zardan Ablayla konuşucağım![]() ![]() Zardan Abla'nın odasına doğru ilerlerim ![]() ![]() Girin!! Merhaba Zardan Abla Ömür'ü almaya geldim![]() ![]() İçeride bay-bayan oturuyordu ![]() Bayan: Sen Ömür'ün nesi oluyorsun? Ben Ömür'ün ablasıyım ![]() Siz Ömür'ü neden sordunuz?Biz onun yeni ailesi olmaya geldik Zardan Hanımla onu konuşuyorduk![]() Sinirlenerek: Ömür'ün ailesi var zaten ![]() Siz kim oluyorsunuz Çabuk gidin gözüm görmesin sizleri!Bay: Bak Gül!!Ömür'ün ailesi olsaydı onu yurtta vermezdin demi ![]() Sen şimdi onu almaya geldim,diyorsun![]() Önceden aklın nerdeydi![]() ![]() Ya sen ne oluyorsun da böyle konuşabiliyorsun ![]() Benim ailem yok Ama Ömrümün var Benim!!Ben onsuz o bensiz yaşayamaz Şimdi aklın nerde demeyin boşuna![]() Ben de Ömürle beraber yurtta büyüdüm Birkaç günlüğüne yurttan ayrılıp iş bulmaya gittim Buldum da!Şimdi ise Ömrümü almaya geldim![]() Bayan: Demek öyle kızım!Zardan Hanım bunu doğrularsa sana veririm Aksi takdirde vermem Alır giterim![]() Zardan Abla bunu doğrulamazsa bile Ömrü size vermem Benim iznim olmadan alamazsınız![]() İşte o kadar![]() ![]() Tamam Gülüm sakin ol!Ömür'ü kimse senden alacağı yok Bu insanlar gazeteci![]() Yurdu gezmeye geldiler sadece![]() En çokta senin hayat hikayeni beğendiler![]() Seni deneyelim dediler![]() Öyle mi??Çok sevindim ![]() Az daha kötü şeyler olucaktı![]() ![]() Bayan: Sen kaç yaşındasın Gül? 18 ![]() Yurttan ayrılmam gerektiği için dışarıda iş buldum ve yatacak yer![]() Üstelik Ömrü'n okula başlama zamanı geldi![]() Bu sene okula başlıyacak![]() ![]() Bay: Tebrikler,kızım!Bu azmin ve başarın beni duygulandırdı ![]() Bayan: Zardan Hanım seni bana anlatmıştı Hayata 13'nde başladın Hatta daha erken![]() Senin yerinde başkası olsaydı dayanamazdı herhalde![]() Keşke,olmasaydı,eski günler![]() Sen bunları dedin mi peki![]() ![]() Demedim ![]() Diyemezdim![]() ![]() Zardan Hanım kalemiyle oynuyordu ![]() ![]() Bay: Baban olsaydı hayatın nasıl olurdu? Ben bu soruyu ilk günlerde hep kendime sordum ![]() Acaba babam olsaydı nasıl olurdu?Değişen hiçbir şey olmuyacaktı Bundan eminim![]() ![]() Bayan: Neden olmazdı Gül? O bizi gerçekten istemedi ![]() ![]() Bu konuşma gerçekleştiği için kendime kızıyorum ![]() Bay ve bayanla el sıkıştım ![]() Zardan Ablacım her şey hazırsa yarın gidiyoruz ![]() ![]() Hazır Gülüm ![]() Şimdi siz hazırlanın![]() ![]() Kardeşimin yanına giderim ![]() ![]() Gül hayatını kardeşine atadı Annesinden kalan tek yadigar!![]() ![]() ![]() Bay: Gül'e yardım etmek istiyoruz ![]() Kabul eder mi?Bayan kafa sallar![]() ![]() Hiç kabul etmez ![]() Sizler gibi kaç insan yardım etmek istedi Kabul etmedi Sırf kardeşi için geceleri yurtta çalıştı![]() Kardeşi yanda 1 dk bile olmazsa çok telaşlanır![]() Çok korkar![]() Ayrıca köşenize yamayın![]() Çok kızar![]() ![]() Hadi artık biz kalkalım ![]() ![]() Ama çayınız ![]() ![]() Başka zaman ![]() Giderler![]() ![]() O öyle bir Gül ki ![]() Dikeni yok![]() O etrafındakilere kendini açar![]() Ama o hep kapalıdır![]() Yarın olur ![]() Yurdan ayrılırız![]() ![]() İŞTE BİZİMKİSİ MUTLU BİR HAYATIN YELKENLERİYDİ ![]() ![]() Dilek Çoban |
|
|
|