Duvarcı Ustası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Duvarcı UstasıBu olay gerçek hayatta olmus ve basina yansimis bir olaydir ![]() > > > > > > > > > > > > > > > > Büyüksehir Belediyesi Kuruluslarindan KIPTAS'in Genel müdür Yardimcisi > > Emin Batur, santiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya > > maruz kalan duvarci ustasinin yazdigi tutanak: > > > > > > > > > > > > > > > > Is kazasi tutanagina planlama hatasi diye yazmistim Bunu yeterli> > görmiyerek, ayrintili anlatmami istemissiniz Su anda hastanede yatmama> > neden olaylar aynen asagida anlattigim gibi olmustur Bildiginiz gibiben > > bir duvarci ustasiyim Insaatin 6 katindaki isimi bitirdigim zaman biraz> > tugla artmisti, yaklasik 250 kg kadar oldugunu tahmin ettigim butuglalari > > asagiya indirmek gerekiyordu ![]() > > > > > > > > > > > > > > > > Asagiya indim bir varil buldum, ona saglam bir ip bagladim, 6 kata> > çiktim Ipi bir çikriktan geçirip ucunu asagiya salladim Tekrar asagiya> > indim ve ipi çekerek varili 6 kata çikardim Ipin ucunu saglam bir yere> > baglayip tekrar yukari çiktim Artan tuglalari varile doldurdum Asagi> > indim, bagladigim ipin ucunu çözdüm Ipi cözmemle birlikte birdenkendimi > > havada buldum Nasil bulmayayim ben yaklasik 70 kiloyum 250kg lik varil> > süratle asagiya düserken beni yukari çekti Heyecan ve saskinliktan ipi> > birakmayi akil edemedim Yolun yarisinda Dolu varille çarpistik Sag iki> > kaburgamin burada kirildigini saniyorum Tam yukari çikinca 2 parmagim> iple > > beraber çikriga sikisti Parmaklarimda bu sirada kirildi Bu esnada yere> > çarpan varilin dibi çikti ve tuglalar etrafa saçildi Varil hafifleyince> bu > > sefer ben asagiya inmeye varil yukari çikmaya basladi ve yolun yarisinda > > yine varille çarpistik Sol bacagimin kaval kemigide bu sirada kirildi![]() > Can > > havli ile ipi birakmayi akil ettim Bas> > > imi yukari kaldirdigimda bos varilin süratle üzerime geldi?ini gördüm ![]() > > Kafatasiminda böyle çatladigini saniyorum Bayilmisim, gözümü hastanede> > açtim Cenab-i Hak'tan tüm kullarini böyle görünmez kazalardankorumasini > > diler, hürmetle ellerinizden öperim ![]() > > > > > > > > > > > > > > > > Duvarci Ustaniz LAZ OSMAN > > > > > > > > > > > > ©LEVIS-501 |
|
|
|