Yaşam Sevgidir Sadece Sevgi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşam Sevgidir Sadece SevgiGökyüzünde dünyayı yaşarken sonsuz özgürlüğümle birlikte, yaşamı arıyordum ne olduğunu bilemeden ![]() ![]() Bir su damlasıydım, güneşin ışıklarında renklerle oynayan, karanlıklarda yıldızlarla konuşan![]() ![]() ![]() Mutluydum rüzgarla birlikte maviliğe savrulurken, mutluydum kuşlarla kanat çırparken, mutluydum gökkuşağı olup renkleri saçarken ![]() ![]() ![]() Takılmışken bir bulutun peşine, görürdüm yaşayanları yeryüzünde ![]() ![]() Hepsi zamanla koşar gibi, hep bir şeylerin peşinde![]() ![]() Bazen bir kuşun kanadına karışır, uçardım onunla, rüzgâra karşı çığlıklarla birlikte![]() ![]() ![]() Yaşamı sorardım kuşlara, nedir diye? Özgürlük derlerdi bana ![]() ![]() Göklerdeözgürce kanat çırpabilmek, rüzgâra baş kaldırmak Ama yağmur yağdığında özgürlükleri elinden alınır, ağırlaşan kanatları daha fazla çırpınamazdı damlalar karşısında![]() ![]() Sığınırken bir kaya kovuğuna, özgürlüklerini teslim ederlerdi yağmura, sessizce![]() ![]() ![]() Karıştım bir gün yağmur damlalarının arasına, gücü hissedebilmek için ![]() ![]() Toprağa karışmak istedim, çoğalmak istedim, azgın bir nehir olupakmak istedim, deniz olmak istedim, yaşamı bulmak istedim, yaşam olmak istedim ![]() ![]() Terk ettim gökyüzünü güneşe veda edemeden![]() ![]() Altımda gittikçe büyüyen yeryüzü beni kendine doğru hızla çekerken daha da büyüdüm, çoğaldım Koşmaya başladım bir an önce toprağa kavuşabilmek için Yaşamı hissedebilmek için![]() ![]() Yaşam olabilmek için![]() ![]() ![]() Toprağa ilk dokunuş, ilk sarılış ![]() ![]() Sıcaktı toprak, gökyüzünün olamadığıkadar ![]() ![]() Beni sarmaladı şefkatle, beni içine aldı sevgiyle![]() ![]() Sevdim onu![]() ![]() ![]() Seviyorum dedim yaşamayı seninle birlikte ![]() ![]() Toprağın derinliklerinde,karanlık sıcaklıklarda güveni hissettim ![]() ![]() Zaman geçtikçe büyüdüm,çoğaldım ![]() ![]() Yerimde duramaz hale geldim![]() ![]() ![]() Güneşi özledim ![]() ![]() Yıldızlara merhaba demek istedim![]() ![]() ![]() Terk ettim toprağı Sıcaklığını, şefkatini Bir sabah çiçekler açarken gökyüzünü gördüm yeniden![]() ![]() Öylesine mavi, öylesine sınırsız, öylesine özgür![]() ![]() ![]() Aktım, gittikçe büyüyerek ![]() ![]() Beni sarmalayan toprağa dokunarak aktım![]() ![]() ![]() Nereye gittiğimi bilemeden ![]() ![]() Sadece yaşamı ögrenebilmek için aktım![]() ![]() ![]() Benimle çiçekler açtı ağaçlarda, topraktan otlar fışkırdı delicesine ![]() ![]() Benonlara yaşamı sunarken, cevap veremediler bana yaşam nedir diye sorduğumda ![]() ![]() Büyümek istedim![]() ![]() Daha hızlı akmak, denize kavuşmakistedim ![]() ![]() Aktım gökyüzünün görünmediği ıssız ormanların arasından,yıllardır kımıldamaktan korkan taşları peşimde sürükleyerek, başkaldırırcasına ![]() ![]() Başakların rüzgârla dans ettiği ovalara geldiğimdeduruldum ![]() ![]() Onları seyredebilmek için yavaşladım![]() ![]() Sordum uçuşankelebeklere yaşamı ![]() ![]() Rüzgarla dans mı diye?![]() Cevap vermediler bana![]() ![]() ![]() Denizi aradım uzaklarda, görebilmek için köpürdüm, taştım ona bir önce dokunabilmek için ![]() ![]() ![]() Sonra bir sabah, daha güneş ışıklarını serpmeye başlamamışken dünyaya, uzaklarda maviliği gördüm ![]() ![]() Gördüm orada canlılığı, başkaldırmışlığı,hasreti ![]() ![]() Kavuşmak istedim bir an önce, sarılmak istedim![]() ![]() Koynuna girmek istedim bir sevgili gibi![]() ![]() Sevişmek istedim onunla![]() ![]() Yaşamı istedim ondan![]() ![]() Dokunduğumda denize, balıklar kaçtı benden, suyum karıştı denize![]() ![]() Bir oldum onunla![]() ![]() ![]() Ufacık bir damlaydım, bulut oldum, toprak oldum, deniz oldum, okyanus oldum Kapladım dünyayı canlılığımla Dalgalarla oynarken derinliklere karıştım![]() ![]() Derinliğin sessizliğinde güzellikleri buldum![]() ![]() Yaşam gizlenmiş güzellikler midir diye sordum denize? Cevap alamadım![]() ![]() İnsan olmak istedim![]() ![]() Yaşamın ne olduğunu öğrenirim diye![]() ![]() Döl oldum genç bir erkeğin ateşli vücudunda![]() ![]() Yıldızlı bir gecede can oldum bir dişiyle![]() ![]() Büyümeye başladım içinde olduğum insana fark ettirmeden![]() ![]() Büyüdüm, büyüdüm![]() ![]() ![]() Aynı toprak gibi sıcak ve karanlık bu yer bana güven verdi, huzur verdi ![]() ![]() ![]() Zaman geçtikçe, yerime sığamaz hale geldim ![]() ![]() Güneşe sarılmak istedim![]() ![]() Yıldızları görmek, denizle konuşmak istedim![]() ![]() Yaşamı insanlara sormak istedim![]() ![]() Işıkla tekrar kavuştuğumda özgürlüğümü hissettim yeniden![]() ![]() Küçük bir su damlasıyken gezdiğim gökyüzünü yeniden görebilmek mutluluk verdi![]() ![]() ![]() Büyüdüm zamanla ![]() ![]() Diğer insanlarla birlikte, zamanla birlikte![]() ![]() Sorduminsanlara yaşam nedir diye? ![]() Cevap veremediler![]() ![]() Bir gün aşık oldumbirisine, neden diye sormadan kendime ![]() ![]() Bir kuş gibi özgürce, bir nehirgibi delicesine akarak, bir deniz gibi sınırsızca sevdim birisini ![]() ![]() O zamananladım ki; YAŞAM SEVGİDİR ![]() ![]() SADECE SEVGİ![]() ![]() ![]() |
|
|
|