Dostlarinizi Yari Yolda Birakmayin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dostlarinizi Yari Yolda BirakmayinAdam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi ![]() Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya bailadılar![]() adam çok susamıştı![]() biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular![]() rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı, ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın![]() Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu:"Afedersiniz![]() ![]() burası neresi?"Kadın ona gülümsedi: "Burası Cennet, efendim" Adam bunun üzerine sevinçle "Harika ![]() ![]() !!!" dedi "Peki bana biraz su verebilir misiniz? gerçekten çok susadım"![]() ![]() ![]() Kadın cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin![]() ![]() içeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz![]() ![]() ![]() ![]() " Böylece adam köpeğine döndü, "Hadi oğlum içeri giriyoruz" diyerek kapıya yürüdü![]() ![]() ama kadın onu birden durdurdu: "Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez![]() hayvanları iceri amıyoruz![]() ![]() " Bunun üzerine adam bir an durdu![]() düşündü![]() ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular![]() ![]() ![]() bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı![]() ![]() adam sordu: "Afedersiniz![]() ![]() ![]() bana biraz su verebilir misiniz??" Dede "İçeri gel" dedi![]() "kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var![]() ![]() "Adam sordu: "Peki arkadaşim da benimle gelip ordan içebilir mi?" Dede " Tabii![]() ![]() "dedi![]() "çeşmenin yanında köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın![]() ![]() " Bunun üzerine adam kapıdan girdi![]() ![]() biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu![]() Adam çeşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler![]() ![]() ![]() derken adam geri giderek girişte bekleyen dedeye sordu:"Su için çok teşekkür ederim ![]() ![]() Peki burası neresi![]() ?" Dede "Burası cennet"dedi Bunu duyan adam şaşırdı: "Ama nasıl olur![]() ? az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler![]() ![]() " Dede "şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?" dedi![]() ![]() "ama orası Cehennem![]() "Adam iyice şaşırmıştı: "Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz![]() ??" Dede gülümsedi: "Kızmıyoruz![]() ![]() ![]() ![]() çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanları Cennet'ten uzak tutuyorlar![]() ![]() ![]() "Dostlarınızı Yarı Yolda Bırakmayın ![]() Bir dostun üzüntüsüne herkes sempati duyabilir, bu çok kolaydır ![]() Bir dostun başarısına sempati duyabilmek ise Çok sağlam bir karakter gerektirir ![]()
|
|
|
|