Yağmur Yağıyor Ve Sen Yoksun |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağmur Yağıyor Ve Sen YoksunBana ne kurumuş susuz çeşmeden,Ben yağmuru tesbih yaptım çekerim ![]() Ben de bir Yusuf olsaydım, emînim ki; görenler ellerini keserlerdi Demek ki benim rızalığım, onun da benden râzı olmuş olması anlamını hiç taşımıyor-muş demek ki; o artık sandığım yâr-ı vefâdârım değil! ![]() Demek ki; ey caaan derken ben, "bir başka lügat tekellüm ettim" ya da etmişim Ve demek oluyor ki; her yağmur yağışında nâgehân yanımda olan can, aslında başka bir gönül yurdunun kurak ovasına kurulmuş bir tahtın hânı imiş ![]() Ey serseri şâir bozuntusu! ![]() Otur şimdi sen, hâline hiç kimseciklerin bile ağlamayacağını bile bile; "Baştan başa bu cism-i siyahkârım ağlasın Ağ yârim ağlasın bana, hem yârim ağlasın" şeklinde Şeyh Galib'den şiirler savur şu efil rüzgâr önüne ![]() Vaktinde âh eylememiş miydim söyle caaan! Bir Hayâli gibi zülfünle perişân olmamış mıydım evvel emirde söyle caaan! Söylesene sînem üzre oturtmadım mı seni nâr-ı sûzânım bilerek ki? ![]() Ve caaan; her yağmurlu şarkısında Ayna'ya eşlik etmemiş miydim; "Gittiğin yağmurla gel" diye diye! ![]() ![]() Yaşanan onca yaman çağdan sonra netmeli- neylemeli bilmem ki şimdi Gerçi "Söyleyemem derdimi hiç kimseye Derman olmasın diye" de![]() ![]() Yine de hâl ehli bakıp şu ahvâlime, demez mi gayri; "Bu dert sana az Kendin ettin kendineYana yana gezzzz! ![]() "Bak yine yağmur yağıyor caaan! Ve sen yoksun Ve anlaşıldı gayri gelmezsin yağmurunla birlikte şu kalb-i fakîre Suretin bile gelmez bilirim şimdi! Keşke birkaç zaman daha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır hayır! ![]() Gelme artık istemeeeeeeem! ![]() Evet ben bir bülbülüm ama, değil bir can gül, derdimden habîr Şimdi rûz-ı mahşere bıraktım bu bekleyişlerin âhını yâr! Şimdi dolaştırsın beni yağmurlar altında şu felek diyâr diyâr Ve oturtsun bir sevdâ ovasında kocaman bir kaya başına, yanık bir musammat gazel okutsun o felek caan; " Söylersem bu derdi ben sırrım cihâna fâş olur Sâkin olup oturursam, sığmaz yüreğim baş olur" Olsun de korkma! ![]() Çünkü yağmur yağıyorVe sen yoksun ![]() ![]() Hatta son kez -kendin gelmesen de - gönder gamzelerini Onunla birlikte söyleyelim bu şarkıyı hadiiiiiiii caaan; "Böyle ayrılık olmaz Böyle sensiz yaşanmaz hani verdiğin sözler Hani![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Hani sen hep ![]() ![]() Kahretsin! ![]() ![]() Yağmurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() ![]() ! |
|
|
|