Yasarken Ölmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yasarken ÖlmekBir gün gezinirken parkın birinde ![]() Tek başına oturmuş![]() sadece tek bir yere bakmaya odaklanmış bir adam gördüm![]() Merak ettim nereye bakıyor diye![]() baktım onunda baktığı yere![]() ama ben birşey göremedim![]() ![]() Merakım bir kat daha arttı![]() gidip yanına oturdum![]() Yüzünde öyle bir gülümseme ![]() öyle bir mutluluk ifadesi vardi ki![]() anlatamam![]() Sordum bu geç adama; -Kusuruma bakma ama nereye bakıyorsun ![]() böyle uzun uzun![]() ? Adamın yüzündeki o ifade kaybolmuştu birden ağzımdan çıkan soruyla ![]() gözlerimin içine dik dik baktı ve soruma karşılık bana bu soruyu sordu![]() -Ölmek nedir bilirmisin ![]() ? Şaşırmıştım bu soruya ![]() verecek bir cevap bulamadım o an için![]() kendisi devam etti![]() -Bilmiyorsun değilmi ![]() ?![]() Dur ben sana anlatayım ölmek ne demektir![]() "İnsan bazı olaylardan sonra anlıyor ki; Ölmek beyaz kefen giymek değilmiş sadece ![]() topraklara gömülmek değilmiş![]() İnsan yaşarken de ölebiliyormuş![]() Şekil olarak ölüm belki bir kurtuluş ![]() acılara son![]() ![]() Ya yaşarken ölmek![]() !!!! İşte bu en zor olanı ![]() ![]() Bunu siz seçmemişsinizdir![]() sadece sunulmuştur![]() tek seçeneği olan bir yaşamdır sizin için![]() Her gece yatağa sarılacak sadece bir yastık varsa yanıbaşınızda ölürsünüz![]() Her hayallerle geçen bir geceden sonra uyanıp![]() hayallerinizde yaşattığınız insanın yanınızda olmadığını gördüğünüzde ölürsünüz![]() Yolda yürürken her gördünüz mutlu ik çift gözde kendinizi görürsünüz ölürsünüz![]() Her özel günde![]() ![]() Her beraber birşeyler paylaştığınız mekanda gelir aklınıza ölürsünüz![]() ![]() tekrar![]() tekrar![]() İşte ölüm budur![]() ![]() Ama bu ölümler size birşey daha kazandırıyor ![]() İsterseniz ama gerçekten isterseniz![]() ve biraz da sevebiliyorsanız![]() Ölmüş bir insanı istediğiniz zaman ![]() istediğiniz mekanda yaşatabilirsiniz![]() Ve siz istemezseniz hiç bir zaman ölmez o insan![]() en az sizin kadar canlıdır![]() Şimdi anladın mı ![]() Ben neden sadece senin görmediğin boşluğa bakınıyorum![]() ?" Ve tekrar döndü boşluğa ve ve bakmaya başladı ![]() Yüzünü yine o gülümseme kaplamıştı![]() yine mutluydu anladığım kadarı ile![]() Usulca kalktım yanından ![]() mutluluğunu gölgelemek istemedim daha fazla![]()
|
|
|
|