Saklımda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SaklımdaSorgusuz, kelimesiz, sebepsiz, bir de sensiz bu hal ![]() ![]() Üşüdüğüm gecelere seni sormam yasak, gururum yenik ve adaletsiz üstelik ![]() ![]() Ben bunları haketmedim ![]() ![]() Anlatmaya kalksam, herkesin meraklı bakışlarına esir, bazen alay edercesine güldüğü, bazen şaşırdığı, yığınlarca öyküyle dolu kısacık hayatımda, artık yerine konamayacak ne çok şey var ![]() Kaderin hayal gücünün, bizimkinden çok daha renkli olduğu aşikar ve ne kadar ağlarsan ağla tükenmiyor körolasıca![]() Kendimi aynada gördüm, - gördüğüm kendim miydi emin değilim ama - ben eskiden böyle değildim![]() Hoş, eskiden ben nasıl biriydim hatırlamıyorum bile Dargınım ben, sayamadığım bir çok şeye![]() Yüzümdeki her çizginin nedeni bunlarda gizli Boşver diyorum çoğu zaman, boşvermek aykırıyken benim tabiatıma üstelik![]() ![]() Çok mu sevdin, boşver![]() Ömründen ömür mü çalındı, boşver![]() İyi ve güzel olan herşeye inancını mı yitirdin, boşver![]() Yalnızlığınla yalnız mısın hala, boşver![]() Ne, gün olur devran döner dediğim tüm hayal kırıklıklarımı, ne düşüp düşüp kalkamayışlarımı, ne yaralarımı berelerimi, ne seni, onu, ne de öteki kadını, hiç mi hiç unutmadım ben![]() Yalanım yok ve üstelik korkum da yok, hala beddua ediyorum![]() Hala sorulmadık hesapları taşıyorum ceplerimde![]() ![]() Hakkım var, hakkın(ız) yok ![]() ![]() Sen mesela; şüphelenip günlüğünü okuduğum o gün, keşke doğruyu söyleseydin bana Yıllardır üzerimden atamadığım güvensizliğin, ilk tohumlarının sebebisin belkide sen ya da siz ikiniz![]() Ya da sen, içtiğimiz o sabah kahvelerinin de mi hiç hatırı yoktu? Sırtımdaki bıçağının izi geçmedi hala, ne kadar yetenekliymişsin öyle ![]() Oysa sırrını hala taşıyorum içimde, ne aptalca değil mi sana göre![]() Bana göreyse, avladığı avı yemeden bırakıp gitmek, aslanların işidir! Neyse![]() ![]() Gelelim sana ![]() Vay be![]() Basit hesapların, file çorap giyen sevdaların adamı, yahut adam olamayanı![]() Mor çiçekli entari bile, sana çoktu üstelik Hatırlıyor musun, bir zamanlar bulunduğun konum sebebiyle, sana birşey olacak diye ödüm kopardı, sabahlara kadar yemeden içmeden dua ederdim Şimdi düşünüyorum da, keşke o zaman ölseymişsin![]() Şerefli bir ölüm, şerefsiz bir ömürden, çok daha iyidir çünkü![]() ![]() Peki ya sen nasılsın şimdi? Oyuncak sevdaların akılsız kızı ![]() En güzel yıllarını saçma sapan şeyler uğruna heba eden, her karşısına çıkan kişiye aldanan ve sonunda bir zamanlar en yakın dostun olan benim en güzel hayallerimi çalan sen![]() İlk duyduğumda, başımdan dökülen kaynar suları düşündüm şimdi, vay be, demek sendin ha![]() Senin yüzün gözün parçalandı belki ama sonra geçti değil mi? Ne oldu şimdi? Hangimiz kazandı? Hangimize yaradı bu saçmasapan işkence![]() Duydum evlenmişsin yıllar sonra ve mutlusundur eminim![]() ![]() Nereye savursam bilemedim sizleri ve şimdi burada saymadığım diğerlerini Aslında, zaman denilen bu garip hadise, ağrıları alıyor günün birinde, farketmeden![]() İyi olmanız için dualar etmiyorum ama herbirinizi iyi olarak anımsamak istiyorum; bir tek sen hariç! Ki herkes de biliyorki, ben sadece seni sevdim![]() Ben seninle, herşeyi göze almıştım Bunun ne demek olduğunu biliyor musun? Eminim biliyorsundur Sana ait olan ne varsa, yıllarca gittiğim her yere götürmüştüm, şehir şehir, mekan mekan![]() ![]() O gözlerin mesela, iki dipsiz kuyuydu, içinde yığınlarca ceset barındıran![]() ![]() Çıkamadım içinden![]() Bir ömür verdim uğruna, bir ömür daha verirdim; eğer, yalnızca bana baksaydın![]() Ya gülüşün![]() ![]() O incileri her gördüğümde, ferahlardı içim, yumuşardım, hep böyle gülsen bana, kolay kolay ölmem derdim![]() Hiç biri yok artık şimdi, bir gecede yaktığımı hatırlıyorum, o geceyi çok iyi hatırlıyorum![]() Hayır, bana yığınlarca yalan söylediğin için değil, ötekine koşup beni yok saydığın için de değil![]() ![]() Yok ettim hepsini, çünkü, farkettimki benim sevdiğim adam sen değilsin, sen çok başka birisin![]() Masum bir çocuk, kırılgan, aşık ve güçlü bir adam![]() Sen değilsin![]() Beni, kendimi bildim bileli, iğrenç bir pişmanlık duygusuyla başbaşa bıraktığın için, tüm bunları farkettiğim için yokettim senden kalan ne varsa![]() Fotoğrafların, kokun, mektupların, cinayet aleti gözlerin, gülüşün![]() ![]() Yüreğimdeki darağacı yıllarca bırakmadı seni, orda kal ve ömrün boyunca mutsuz ol ![]() ![]() ![]() |
|
|
|