Ateşe Baktım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ateşe BaktımAteşe baktım sevgilim ocakta yanan ateşe ![]() Saydam, kıvrak dalgalı alevlere![]() Gecenin içinden akan yıldızlar gibi kıvılcımlar ![]() yorgun bedenim, dalgın başım ateşin ışığındaki yansımalarda ![]() Ne çok hüzün topladık ![]() ![]() ![]() ne çok umut yanıp yanıp gitti şimdi ocağın küllerinde Sen var mıydın, sen gelmiş miydin![]() Hiç tanıdım mı seni![]() öyle çok beklediğim![]() özlediğim![]() sen ![]() ![]() Ateşin dilimleri yükselip yalazlanıyor ![]() Isınmak için uzattım ellerimi![]() Her zaman ama her zaman bir ısıya uzanır zaten ellerim![]() hava taş gibi soğuktur ![]() Ateş kendi hücresinde yanar, ışığı kendine dönük, ısısı kendine yetmez![]() aynı yüreklerimiz![]() ![]() Hiç ısınmadı bu yüzden ellerimiz ![]() ![]() Ocakta ateş gürül gürül yanıyor ![]() İlkyaz çiçekleri gibi gelincikler açıyor alevin yalımında![]() İçten ve dıştan sarmalıyor ömrümü![]() Ömrüm bir pervane ateşe düşüyor![]() Berelenmiş bir at gibi alevler közlerin içinde tökezlendikçe , bir gençlik sevdası ![]() bir sonbahar aşkı ![]() öylesine bir acı ![]() ateş yavaşca sönüyor
|
|
|
|