![]() |
2055 Bayram Sabahı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2055 Bayram SabahıSabah kalktım ![]() Banyoda, kulağımdaki çipten benim için hazırlanmış haberleri dinlerken bir ayrıntıya takıldım: Bayrammış bugün ![]() ![]() ![]() Daha fazla ayrıntı istedim: Dijital arşivin eski bayramlardan derlediği bir fasıl çalmaya başladı ![]() 50 yıl öncesine gittim ![]() * * * Babam anlatırdı: Eskiden ramazan geldi mi aileler bayramlaşmaya birbirine gidip gelirmiş ![]() Ben de çocukluğumdan hayal meyal hatırlıyorum ![]() ![]() ![]() Zamanımızın "tek kişilik aile"lerine bakınca insan, çekirdek aileyi bile özlüyor ![]() * * * Tatildi eskiden bayram ![]() ![]() ![]() ![]() Ben de bayram tatili ilan ettim bugünü ![]() ![]() ![]() ![]() Salonu karartıp eski bayramların anısına düzenlenen sembolik kutlamaları uydu görüntüleriyle üç boyutlu izledim; görüntülerin arasında gezdim ![]() Baktım, Boğaz'ın 20 köprüsüne ve "büyük deprem"den sonra kurulan gökdelenlerin arasına lazerle mahyalar yazılmış ![]() Harçlık verme âdetini hatırlatmak için de para basılmış; banknotlar piyasadan kalktığından beridir neredeyse unutmuştuk parayı ![]() ![]() ![]() Keyif için internette bayram alışverişi yaptım; avuç içi bilgisayarıma bayram şekeri ısmarladım ![]() ![]() ![]() * * * Merak edip arşive girdim; 100 yıl önceki gazetelere baktım ![]() Sonra bir de 50 yıl öncekilere ![]() ![]() ![]() ![]() Hayret, ikisinde de neredeyse aynı başlıklar vardı ![]() "Kıbrıs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasvet bastı içimi ![]() ![]() ![]() On yıllar boyunca nasıl bir girdapta çırpınıp durmuşuz ![]() Ne vakit kaybı! ![]() ![]() Belki de ondan, 50 yıl öncesinden bir bilgenin atasözü yazıyor, bayramlık "nostalji berberi"nin neonlarında: "Enseyi karartmayın!" * * * "Bayram soğuk geçecek" diye bildirmiş yarım asır öncenin gazeteleri ![]() ![]() ![]() Mars'taki arkadaşıyla sanal ortamda tenis oynamakta olan kızıma gösterdim, inanamadı: "İklime müdahale edilemiyor muydu o zamanlar" diye sordu ![]() "Hayır" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Bizim kız uzay yolculuğuna çıkacak bu hafta sonu ![]() ![]() ![]() Maziyi hatırladım: Biz de her bayram uzun yolculuklara çıkardık ![]() ![]() Yine de güzel günlerdi ![]() Nerde o eski bayramlar! ![]() ![]() Efkârlandım ![]() Kulağımdaki çipten beynime yayılan fasıla daldım ![]() Ve bayram şerefine, peş peşe tıkladım bizimkilerin sanal mezarlık adreslerini ![]() ![]() ![]() En sevdikleri şarkıyı iliştirdim ![]() CAN DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|