Çocuğu Aldıramadım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğu AldıramadımÇocuğu Aldıramadım - Zeynep Akıllı Ben anneyim Hem de iki çocuk annesi Böyle olmayı gerçekten istemiş miydim? Hayır, bin kez hayır![]() ![]() Hiç istememiştim İstememiştim çünkü aşık olduğum kocamı iyi tanımıyordum![]() ![]() İstememiştim çünkü evleneli daha dört beş ay olmuştu, evliliğe alışamıyordum![]() İstememiştim çünkü ilerlemek istediğim bir mesleğim vardı![]() ![]() Hem bir çocuğun sorumluluğunu taşıyacak gücüm, isteğim yoktu Peki, Niçin?Evet, niçin kürtaj yaptıramadım Dahası niçin kürtajın k sını ağzıma almaktan korktum Kendi kendimi niçin bile bile mahvettim? Başkalarını kırmamak için![]() Kimdi o başkaları? Sevgili kocam, annem, babam, kocamın ailesi![]() Nasıl esirgerdim onlardan bu mutluluğu (!)? Esirgemedim tabii Kimse, beni hep sevdiklerini söyleyen kimse sormadı bu çocuğu istiyor musun diye? Bu çocuk dünyaya gelirse mutlu olacak mısın diye sormadı kimse![]() ![]() Sormazlardı çünkü akıllarına bile getiremiyorlardı ![]() liğin beni mutsuz edebileceğini, isteklerimin çok farklı olabileceğini![]() Hem bir canlıyı, kendi canımdan kanımdan olan bir parçamı nasıl yok edebilirdim? Canavar mıydım? Bunları onlara söyleyebilirdim ama korktum![]() Hem başlangıçta o daha insan bile değildi, bir et parçasıydı İşte bunu söylemekten çok korktum![]() Canlı olduğunu hissediyordum, çünkü buna inandırılmıştım Gülecek, ağlayacak, zıplayacak, her şeyi yapacaktı benim gibi![]() Ama ya ben? Ya benim yaşamım? Ya benim isteklerim, beklentilerim, hedeflerim![]() Hepsi yok oldu![]() ![]() Onu suçlayacağımı da biliyordum Suçladım da gizli gizli Bunu kabul etmemek için de sürekli şımarttım onu Her istediğini yaptım, istemediğini de![]() Bazen suçlu o diyordum, şu yatakta mışıl mışıl uyuyan bebek![]() Suçlu o, oyuncaklarıyla oynayan şu çocuk diyordum sık sık Suçlu o, şu yemeğini yememekte direnen yumurcak O, o![]() Aslında, o değildi Bendim, kocamdı, annem-babamdı, kayınvalidemlerdi![]() Suçlu korkaklığımdı![]() Suçlu, yaşamımı başkalarına göre düzenleyişimdi![]() Yetiştirilme biçimimdi, boyun eğmemdi![]() ![]() Onu doğurmak istemediğimi kocama söyleyemez miydim? 20 yaşındayken anne olmayı istemediğimi, beceremeyeceğimi söyleyemez miydim sanki ![]() İkimiz de mutsuz olacağız, çok mutsuz diyebilseydim![]() O cesareti kendimde bulabilseydima Daha çok erken, önümüzde yaşanacak bir sürü yıl var, daha ben kendim çocuğum, büyüdüğümü hissetmiyorum, evlilik bile beni bunaltıyor, belki ben büyümek istemiyorum, hem bana annem-babam izin vermedi ki, bırakmadı ki büyüyeyim![]() Keşke bunları diyebilseydim![]() Ve devam etseydim: "Benim adıma, iyiliğim için yaşamımı düzenliyorsunuz, ben kendim olmak istiyorum, işime yeni girdim, başaracağıma da inanıyorum, ama bu bebek doğarsa her şeyimi yitireceğim, soluk bile alamayacağım![]() Mutsuz olacağız![]() "Bunları söylemeliydim, yapamadım ![]() Annemlere, kayınvalidemlere, "İlk torununuzu birkaç yıl sonra sevseniz, ne farker" diyebilirdim, onu da, onu da yapamadım![]() Söyleseydim ne olurdu acaba? Korkma yavrucuğum biz sana yardım ederiz, sen yine işine gidersin, biz ona bakarız, biz büyütürüz" derlerdi eminim![]() Ama ben bunu istemezdim ki İş yerinde çocuğu olan kadın arkadaşlarımı görüyordum çünkü Akılları evlerinde, bebeklerinde olan, suçluluk duyan kadın arkadaşlarım gibi olmak istemiyordum![]() ![]() İstemediğim için de işimi bıraktım, mesleğime bir daha hiç dönmedim![]() ![]() dönemedim![]() ![]() Eminim kocama çocuğu aldıralım deseydim, çok üzülürdü, çok kırılırdı ![]() Anne olacağımı öğrendikten sonra çevremde pervaneydi, gözünde yücelmiştim, durulmuştum, büyümüştüm, Oysa ki, öyle değildi![]() Zorlukların evliliği güzelleştireceğine inanıyordu kocam Çocuğumuza ve bana bakacak, bakmak için de daha çok çalışacaktı, işte mutluluk buydu onun için Zorluklar aşkımızı artıracaktı![]() Ama öyle olmadı, tersine, azalttı, yok etti![]() ![]() Dokuz ay boyunca sustum ![]() Sonraki yıllar da Çemberi kıramadım Çemberim ikinci bebeğin doğumuyla daha da daraldı Aradan tam on yıl geçti Şimdi ben neyim? Bir anne![]() Hem de iki çocuk annesi Onları istemedin dünyaya getiren bir anneyim ben Sadece anne Ve mutsuzum![]() Boşandığım kocam mutlu tersine Yeni bir kadınla yeni bir yaşama başladı çoktan Cesur bir kadınla![]() Çocuk doğurmayacağını söyleyen ve savunan, çalışan bir kadın kocamın yeni karısı![]() Ben sadece anneyim ![]() Ailesinin yanına sığınmış, iki çocuğuyla şaşkın şaşkın yaşama bakan bir kadınım Çok mutsuzum![]() ![]() Zeynep Akıllı |
|
|
|