Anne Sevgisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Anne SevgisiAnne Sevgisi - Anne Sevgisi Hikayesi Sakin, ılık ve güneşli bir günde bir melek cennetten kaçtı, yaşlı dünyamıza indi ve tarlalarda, ormanlarda, şehirlerde ve küçücük köylerde dolaşmaya başladı ![]() Güneş batar batmaz kanatlarını açtı ve : 'Ziyaretim sona erdi, artık ışık dünyasına dönmem gerek Fakat, buradan bir anıyla dönmek istiyorum ' dedi![]() Güzel bir çiçek bahçesine baktı ve : 'Bu çiçekler kadar güzelini, bunlar kadar hoş kokanını görmedim Onun için anı olarak bu çiçekleri qötüreceğim' dedi![]() O sırada ileride, pırıl pırıl gözleriyle, gül yanaklı bir bebek gördü Bebek gülümseyerek annesinin yüzüne bakıyordu![]() ![]() Bunun üzerine melek şunları söyledi kendi kendine : 'Bu bebeğin gülümsemesi, bu buketten de güzel Onu da beraberimde götürmeliyim 'Bunları söylerken, bebeğin beşiğini, bebeğe ve beşiğe adeta bir sel gibi akan annenin sevgisini farketti O anda ağzından şu sözler döküldü :'Bu annenin bebeğine olan sevgisi bu dünyada gördüğüm en güzel şey Bu sevgiyi de beraberimde götürmeliyim 'Bu üç hazineyle birlikte inci kapılı cennete doğru kanat açtı Cennetin kapısından içeri girmeden önce :'İçeriye girmeden, anılarıma bir göz atayım' dedi ![]() Elindeki bukete baktı, tüm güller solmuştu Bebeğin yüzüne baktığında, bebeğin gülümsemesi yok olmuştu Annenin sevgisine baktı, o tüm güzelliğiyle yerinde duruyordu Solmuş gülleri ve gülümsemeyi cennetin kapısında atıverdi ve kapıdan içeri girip cennetteki herkesi yanına cağırdı :'İşte dünyada bulduğum ve cennet kadar güzelliğini yitirmeyen tek şey bu : ANNE SEVGİSİ dedi
|
|
|
|