Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aynı, kafa

Kafa Aynı Kafa

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kafa Aynı Kafa

Kafa Aynı Kafa Yazısı - Kafa Aynı Kafa Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları

Yıl 1993

Bir grup aydın yazar, şair, düşünür Madımak'ta kaldıkları otelde diri diri yakıldılar

Otuz yedi kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

Gönüllerdeki acı hiç dinmedi

O gün o meydanda toplanan ve Müslüman Türkiye çığlıkları arasında insanları öldürmeye girişen katiller bugün hala aramızda

Başları dik, gururlu bir şekilde dolaşıyorlar içimizde

Çünkü bu ilkenin yargısı 12 Eylül dönemindeki hasta ve yaşlı generallerle bile hesaplaşırken onları görmezden geliyor, yol veriyor

Çünkü aynı noktadan bakıyor olaya

İnsanlık suçunda zaman aşımı olmadığını bile bile hem de

Bu olayı protesto etmek için bir grup öğrenci İstanbul Üniversitesi'nde toplanıyor

Amaç bu insanlık suçuna gösterilen müsamahaya tepki göstermek

Fakat kendilerine Müslüman Gençlik diyen bir grup bu gençlere saldırıyor

Yaralananlar oluyor, hastaneye kaldırılanlar oluyor ama esas tuhaflık polisin müdahalesi sırasında yaşanıyor

Protesto eden ve saldırıya uğrayanlardan beş kişiyi gözaltına alan polis, saldırganları serbest bırakıyor

Adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya gidiyorlar

Tıpkı yıllar önce Sivas'ta yaşananlar gibi

Tıpkı o zaman da polisin ve askerin hatta hiç kimsenin müdahale etmemesi gibi

2012 yılında tekbir getirerek bir insanlık suçunu protesto edenlere saldıranlarla 1993'teki Sivas katliamını yapanlar aynı kişiler!

Aynı mantalitenin evlatları onlar!

Bu yüzden o kara günü 'insanlık suçu' olarak görmüyorlar

Onlar hala aramızdalar, yaşıyorlar

Üstelik hemen burnumuzun dibinde

HAFTALIK PLAN

1 Clint Eastwood'un yönettiği Leonardo Di Caprio'nun başrolünü üstlendiği FBI'ın kurucusu J Edgar Hoover'ın hayatını anlatan film izlenecek Gücü elde tutanları bekleyen tuzaklar ve sonlarla ilgili güzel bir hikaye kanımca

2 İlk repo gününde (sette çekim olmayan ve tüm ekibin çalışmadığı güne verilen ad ) tüm gün yataktan çıkılmayacak

3 Sevgilinin bu haftalık yo ğun programına anlayış gösterilecek, fazla vıdı vıdı yapılıp kafa ütülenmeyecek

4 Daha önce birine tüm içtenliğinle inanıp destek vermenin dayanılmaz duygusu sonuna kadar hissedilecek

5 Oyuncular sendikasının yolu tutulacak

6 Ankara'ya alınan uçak biletlerini sürekli ertelemek için THY aranmak yerine fırsat yaratılıp iki günlüğüne bile olsa ziyarete gidilecek

7 Ben yokken beni hatırlatması için sevgiliye bir 'şey ' alınacak Mümkünse üzerinden hiç çıkmayacak bir şey

SENDİKALI OLMAK

Hafta ortası bitap bir şekilde açtım gözlerimi

Kırk sekiz saati aşan bir şekilde sette çalıştıktan sonra uyumak için kendimi zorlasam da tam olarak dalamıyordum uykuya

Zar zor kendimi oynadığım sahnede söylediğim şarkı için stüdyoya attım

Şarkıcıyı oynamak da zor işmiş, her hafta bir şarkı çalışırım oldum resmen

Tüm iş bitti nihayet derken telefonun sesiyle irkildim

Arayan epeydir görmediğim bir arkadaşımdı, başladım anlatmaya durumumu ona

Şaşkınlık içerisinde beni dinlerken neden bir şey yapmıyorsunuz bu durum için dedi

Nasıl yani dedim

Yani oyuncular ve teknik ekibin bir şeyler yapması gerek, baksana Amerika'da senaristlerin yaptığı greve ve sonuçlarına! Üç ay iş yapmadılar ama sonrasında el mecbur düzeltildi durumları

'Ee' dedim 'Nasıl olacak, ben, sen yapmazsan yapacak bir dolu insan bulurlar'

'İşte burada sendikalı olmak gerekir' dedi 'Sendikaya bağlı olmayan kimse oyunculuk yapamamalı ve sendikanın aldığı tüm kararlara da uyulmalı'

Bir an düşündüm, haklıydı sonuna kadar

Bizim sektörde sendika olayı daha yeni

Mehmet Ali Alabora'nın başkanlığında kurulan bir Oyuncular Sendikası var ve canla başla çalışıyorlar

Hemen sendikalı olmaya karar verdim ben de

Bu hafta çekimlerden bulduğum ilk fırsatta bunu halledeceğim

Buradan tüm sektöre sesleniyorum;

Eğer daha doğru düzgün şartlarda çalışmak, hakkınızı sonuna kadar korumak istiyorsanız hepimizin sendikalı olması gerekir

Öyle ki sendikalı olmayan hiç kimsenin oyunculuk yapamaması dahil buna

Ancak bu şekilde değişir bir şeyler ne yazık ki

HAFTANIN SÖZÜ:

'Bir hırsız vardır ki insanın en değerli şeylerini çaldığı halde kanun ona dokunmaz; zaman' Napolyon Bonapart

Başak Sayan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com