Yorgun Savaşçı 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yorgun Savaşçı 1Yorgun Savaşçı 1- Şule meryem canpolat öyküleri Masasında okunmayı bekleyen bir sürü kitap vardı ![]() nicedir kitaplarıyla, masası arasında kilim dokuyordu![]() herkesin vardı küçük bir evreni lakin, büyük kitaplar içinde hayatları küçülten biraz da insandı![]() ![]() Büyük kitaplar okuyunca, büyük laflar edince ya da büyük yazılar yazınca hayatı omuzlamış, hatta anlamış olmanın edası vardı "insan" denilen canlıda ![]() ![]() Kitaplardan da duvarlar örülebilineceğini unutmuştu, önemsiz saydığı detaylar içinde ![]() Hükümleri uygulanmayan bir sürü kitaplardan ibaret hayatlardık işte![]() ![]() Evden işe, işten eve gelirken hep yeni hayatları gözlemliyor, yeni hayatları düşlüyor fakat kendine bir hayat olamamanın kısırlığı içinde, sürekli yazıyordu anlamış gibi her şeyi ![]() ![]() Kendine korkak, kalemine cesurdu bu yüzden ![]() yazacak çok şey var diyordu sürekli, yaşanacak da çok şey olduğunu teğet geçerek![]() bir haberi yetiştimenin telaşında kendinden bihaberdi![]() ![]() Kırık kalpler sokağından geçerdi evi lakin, o kırık kalpler sokağının tabelasını okumadan, sarmış gibi tüm yaralarını, hızlı atardı adımlarını ![]() ![]() Bir dilenci kadar, sokakta inleyen, bir sevgi dilencisi de aynıydı onun zihninde ![]() bunlar hep böyle derdi keyfince![]() ![]() hakikisiyle yalancısını ayıramayacak kadar şartlanmıştık işte hepimiz de ![]() ![]() Ben! diyordu kendi kendine; olmak istiyorum, okudukça olgunlaşmak istiyorum her neviden ![]() yaşamak sa başka baharlara, ne gelir elden!![]() başkalarının engelleri, sadece onları engeller![]() benim se yapacak çok şeyim var![]() ![]() Engeller beyinlerdeydi aslında, engel sandığımız şeyler se yürüteçti belki uçmak için mana a'lemine ![]() dayanmak için birbirimize biraz zayıf, biraz güçlüydük işte biz de![]() herkes güçlü olabilirken, neden sadece biz?![]() ![]() demeden zayıf- güçlü ilerlemeliydik![]() ![]() tam okunamayan hayatlar, tam okunamayan kitaplar gibi okuyucuyu bunaltıyordu ![]() çok okumak çare değil se peki çare neydi?Kitapları bir şems edasıyla fırlattı odaya ![]() tüm gücüyle bu defa da başladı "insanı" okumaya![]() bir insan tanımanın, alemi tanımaya eş olduğunu kavramıştı birden![]() hayatı okumak, insanı okumak olmalıydı dedi içinden![]() maddede aradıkça manayı, ne kadar da kısır kalmıştı![]() şimdi yeniden başlayacaktı![]() işin içine hırslarını değil, hep kaçtığı duygularını katacaktı![]() ![]() Meğer, dedi son kez gülümseyerek maziye; Okuyunca kalpten, alıyormuş insan her çeşit renkten ![]() içi huzurla doldu ilk defa![]() anladı artık engel sanılanlar, engelsiz hayatlara götüren birer yelkenmiş, taaa derinden![]() |
|
|
|