Cebrail'in Modernizmi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cebrail'in ModernizmiCebrail'in Modernizmi Yazısı - Cebrail'in Modernizmi M Ali Gökhan - M Ali Gökhan YazılarıTanrı'n yine konuştu bugün benimle ![]() ![]() Bukez huşu ve sessizlikle dinlemedim![]() ![]() ''Bir karar verin'' dedim; hanginiz duracaksınız şahdamarımda?Kaburgamı çalıp seni yarattı, aşık ederek damarlarıma koydu seni, şimdi ise karşıma çıkararak midemi bulandırıyor ![]() Ne alıp veremediği var benim organlarımla? Ya sen neden alet oluyorsun bu oyuna? O'nun camilerinde ayakkabılar, benim ibadethanemde kalpler çalınıyor ![]() ![]() Arsız bir ilişki bu![]() ![]() ![]() Sabah 05:45; alkolik sabahlardan birisi ![]() ![]() Mutfakta geceden kalan yarısı ezilmiş bira kutuları![]() ![]() Yerde bir minder ve açık bırakılmış bir laptop![]() ![]() Dinlenme modunda, o bile yorulmuş, bunu görmemek için gözlerini kapatmış demek ki![]() ![]() ![]() Bir adamdan gelen mesaj açık ![]() ![]() Bir sayfalık bir mesaj, son cümle ''ilişkimiz devam ediyor,bana biraz süre tanı''![]() ![]() ![]() ![]() Ne garip huyları var Tanrı'nın konuşmak için ![]() ![]() Cebrail'i kullanmıyor demek artık![]() ![]() ![]() Bir dakika; şimdi de beynime mi saldırınız? İlişkiniz devam ediyorsa ki ediyor diyor; benim seninle olan neyim, ne, nasıl yani, bizim devam eden ne? Sen o adamla ilişki devam ettiriyorsan, ben neyin devamını yaşıyorum? Alkolik sabahlar iğrenç olur ama bu kadar ![]() ![]() ![]() ![]() mı olabilir mi? mı olmalı mı?Yani biz dün gece 3 kişi mi yattık? Hangimizin kaburgasıydı kullandığı Tanrı'nın; seni yarattığı? En son babaannem başımdan aşağı kaynar su dökerek yıkardı beni ![]() ![]() Sen neyi yıkamak adına kaynar suları boca ettin şimdi?Alelacele giyilen pantolon, şahdamardan söküp atmak için bakılan bilekler ![]() ![]() Kızılay'da börekçi olur mu ki bu saatlerde? Yabancı kentte olmanın dezavantajı işte![]() ![]() Payitahtta bulurdum bir börekçi![]() ![]() Var mıdır acaba bu saatte canı acıyan başka birisi daha, karşılıklı geçip boşboş bakışabileceğim birisi![]() ![]() Yok!Denizsiz kentlerde nasıl acı çeker insanlar? Kızılay'ın yarı sökük, bastığında altından su fışkıran kaldırımları ilk kez mutlu etti beni bu sabah, her basıp su çıktığında, içimden çıktın,hızlı hızlı ![]() ![]() ![]() bir sabah bu ![]() Ne çok isterdim rüyada olmayı şimdi![]() ![]() Yok sen değil, sabah![]() ![]() ![]() Devamı ne olacak? Ne sormam gerek sana şimdi? İsmi ne, neden; ya da en entel halimle problem ne mi diye sormalıyım? Yok, şerefsiz; soru falan yok ![]() ![]() Cevap önce gelince soruya gerek yok ki![]() ![]() ![]() 2 ay oldu di mi o alkolik sabah geçeli ![]() ![]() Şimdi aynı evdeyiz![]() ![]() Hatta dün gece kahve bile istedin benden![]() Kalmak için geldiğimi sanman çok enteresan geliyor bana şu an![]() ![]() ![]() Yapılan resmi silmek için çizgilerin üzerinden silgiyi geçirmek gerek ![]() ![]() M Ali Gökhan |
|
|
|