Aşkın Aldı Benden Beni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşkın Aldı Benden BeniAşkın Aldı Benden Beni - Şule Meryem Canpolat Kekik kokulu dağların çocuğuyum ben ![]() Kocaman mağaraların sessiz bekçisi![]() Koyunlarla arkadaş, çiflik köpeğiyle sırdaş![]() Tavuk kümeslerinin en sevilen konuğu, topladığım yumurtaların sadık koruyucusuyum![]() Irmağın sesini iyi bilirim, taşarken kendi dilince![]() Neşeyle ötüşen kuşlar, seherimin müjdecisi gibi![]() Köy çobanı kadar tarif edebilirim dağ yolunu![]() Yaylanın ve ormanın kimsesizliği korku vermez bakışlarıma![]() Dağları seyrettikçe, varlığın derinliğini sezerim![]() Yine de tarlalara konulan korkuluklar kadar korkular taşırım yüreğimde![]() İmrenirim kayaların dik ve kocaman görünüşüne![]() Minarede okunan ezanlar yetişir çaresizliğime![]() Aşkın beni düşürdüğü, en koyu hallerime![]() Bir tek onu tarif edemem![]() Onu çözemem, çözmeye çalışmam belki de, kendimce![]() Suskunluğun adı olur aşk![]() Kırık hecelerin, karanlık gecelerin sahibi![]() ![]() Ördekler elimden yerler yemlerini ![]() Anne tavuk benimle beraber gezdirir civcivlerini![]() Hindiler el sürdürtmez kendilerine![]() Sansarlar, güvercinler güvenle çizerler yollarını![]() Kimse kimseye karışmaz bu zincirde![]() Soramaz kimse bir sansara, boğarken arkadaşım tavuğu, neden diye?![]() Herşey doğal bir süreçte işler de, bir tek aşkın zinciri bırakmaz sahibini![]() Ne boğar tamamen ne de hür bırakmaz elindekini![]() Oysa iyi bilirim bir ördekle sohbet etmeyi![]() Sudaki danslarını seyretmeyi![]() Yumurta sepetindeki yumurtaları sevinçle sayarım![]() Farklı boylardaki yumurtalara hayretle bakarım![]() Herşeyde bir başkalık var dikkatli bakınca![]() Ama aşkın karmaşasında tıkanıp kalırım![]() Soramam aşka neden bu kadar gizli olduğunu![]() Onun için yaşayanları neden bu kadar yorduğunu![]() ![]() Ay ve yıldızlar bana gülümser en çok ![]() Horozlar benim için öterler sanki her sabah![]() Çiftliğin köpeği bir dakika bırakmaz beni![]() Şaşırtır kimsesizliğime inat, sadakati![]() Öyle sokulur ki her defasında![]() İnsan soğukluğu siner avuçlarıma![]() Aşktan bahseden yanlarımızla, köpeklere yaptığımız hakaretler gelir aklıma![]() Oysa iyilik bilmez hallerimizle, ruhumuz kimbilir hayatın neresinde?![]() Sevgiye ve sevenlere karşı tutumlarımızla aşağılarda mıyız, yukarılar da mı?![]() Soramam, söyleyemem kimseye![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşburnu çalılarından ellerime düşen kuşburnularını koklamadan geçemem ![]() Neredeyse hiçbir bitkiyi, öpmeden ve selamlamadan![]() Çeşmenin şırıltısında akıp gider gülüşlerim![]() Her su baloncuğunda sanki gerçek olur düşlerim![]() Ayna olur su bana kendimi seyrederim![]() Kırda, bayırda deli divane gezerim gezerim de![]() Bir tek aşkın ikliminde gariban, aşkı arma yapmış insanlardan çekinirim![]() Herkes aşkı konuşur bir yerlerde![]() Herkes aşksızlıktan dem vurur bazen![]() Bir tek insanların dillerini çözemem, çelişkilere kurban verilmiş halleriyle![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkı söze değil, kaneviçeye işlediğimde henüz küçük bir çocuktum ![]() Her karesinde etaminin gizli düşler kurdum![]() İçinde samimiyet vardı her ilmeğin![]() Desenlerinde insansı mutluluklar![]() Gül bahçelerini işledim kah, gezindim içinde ben de![]() Kah da ateşlerinde yandım aşkın, adına cehennem denilen çıngılarda![]() Aşkı dilsizlikte buldum![]() Sessizlik konuştu her renkte![]() Her desende aşkın renklerine boyandım![]() Gül oldum![]() Bülbül oldum![]() Kanadım boyuna![]() Bir titreyişle irkildim bazen, "konuşan insanlardı" rüyalarımı bölen![]() Bir gürültüyle devrildim birden![]() Terkedenler insanlardı gördüğüm yeni karelerde![]() Terkedilenler vardı başka bir yerde![]() Acılar gördüm farklı tenlerde![]() Renkler beyaz olsa da kiminde, hüzünler kopkoyu ve diz boyuydu![]() İnsan!![]() dedim kendi kendime![]() Koyamadım bir yere![]() Çizemedim resmini![]() İşleyemedim bezime![]() Oysa iğnem aşinaydı her ilmeğe![]() Battıkça deliğe, şevkle yüzeye çıkmaya ![]() Her defasında farklı bir tablo üretmeye![]() Alışıktım çok renkliliğe ben de![]() Düşündüm, denedim, bilemedim![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dağ gezintilerinde ata bindim ben de ![]() Usulca güzellikleri keşfettim gezdiğim her yerde![]() Her şey olması gerektiği kadar güzelken, insanlar arasındaki doğallığı bozan şey de neydi?![]() Kavgalar gördüm, düşlerimden uyandığımda![]() Kabus dediğimiz şey, gerçeğin kendisi değil de ne?![]() İnsanlar üretmiyor mu kabusları da![]() Yıkılanlar, kırılanlar insanlar olmuyor mu yine bir yerlerde?![]() Aşk birini sevmekmiş dediler![]() Aşık olduğumu sandım hep ve tek birine![]() Somali'de inleyen çocuk geldi önüme![]() Aşk bir insanı sevmek se, peki bu çocuğun hali ne?![]() Ona aşık olanlar ve aşkı bir kişi sananlar hani nerede?![]() Yitirdim kendimi![]() Aşkın enginliğinde bulandım ilkin![]() Durulmak için insanları izledim![]() Bitap şekilde kendime serildim![]() Soramadım kimseye![]() ![]() Ne zamana kadar böyle?![]() ![]() ![]() Aşkın aldı benden beni ![]() Sende seyrettim alemi![]() Sana döndüğümde sen yoktun![]() Belki de sen hiç olmadın Ben hep seni sevdim oysa![]() Belki sen hiç bilmedin![]() Hiç hissetmedin bir aşkın teklikten çokluğa gidişini![]() Küçüktüm, büyüdüm![]() Azaldım, çoğaldım sevdikçe![]() Daraldım yokluğunda![]() Varlığında seni aradım![]() Herşeyin ardında saklı dediler aşk![]() Kaf dağının arkasında aradım![]() Anka kuşu saklamış olmalı![]() İnsanlarda aşkın adı kalmış baktım ki![]() Ağladım, güldüm![]() İç çektim akşamlarında aşkın![]() Aşka dualar yolladım![]() ![]() Aşk dile geldi bir sabah ![]() Bahçemde ses verdi, üzerine damlalar serpiştirilmiş çiçek![]() Renk verdi güneş, ışıklarıyla bahçeme![]() Dile geldi aşk bir sabah, gönlüm ateşlerden ve güllerden geçmiş, aşkın sesini dinlemede![]() ![]() "Bende arama dedi aşk, beni kendinde ara ![]() Aşk gözüyle bak insanlara, kimsede kusur arama![]() Seven gönüllerde beni bulursun dedi , aşkta karşılık arama![]() Sen istersen o sana gelir zaten, sen aşkı arama"![]() Sustum![]() ![]() Bir kuş olup bahçeme uçtum ![]() Bir ağacın dalına kondum![]() Minicik gözlerimde telaş, aşkı arayan yüreğimde huzur vardı![]() Ağacın dalını mesken tuttum o sabah![]() İnsanların güzelliğine vuruldum![]() ![]() Aşkın aldı benden beni ![]() ![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|