Modern Prenses 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Modern Prenses 1Modern Prenses 1 - Şule Meryem Canpolat Hem varmış hem yokmuş ![]() Dünya dünyanın içinde, ahir zaman içinde, arabalar havada uçuşurken, çocuklar Filistin'de gülüşürken, evler gökyüzüne erişirken, ben olacakları olmadan, tahmin edip düşünürken, bir prenses varmış kürede, birçok prenses içinde![]() İyiliğin ülkesinde, huzurun gölgesinde, mutluluğun göbeğinde sürdürürmüş prenses, kendisine biçilen ömrü![]() İyilik onun yanında iyi, kötülük kötü adını alırmış sadece![]() Ne fazla, ne eksikmiş herşey![]() Ne yerde ne gökteymiş melekler![]() Hep iyiliğe edilirmiş dilekler![]() Prenses prenseslikten, dünya dünyalıktan yorulmazmış hiçbir gün![]() Günler günleri kovalarmış iyilik perensesinin ülkesinde![]() ![]() Mordan fuları başında, tebessüm olurmuş yüzünde, hep güzellik sözünde, sık ormanlar içinde, yaşar gidermiş modern prenses de işte ![]() Yalnız değilmiş elbette, bir yanında Mercan, bir yanında Gülcan, beraber gezerlermiş bu büyük ormanı![]() Şenlendirirlermiş gittikleri her yeri![]() ![]() Kuşlar yerlerde gezerken, horozlar gökyüzünde öterken, devran eskiye benzemezken, uyanmış ahşaptan evinde Modern Prenses ![]() Betondan demirden uzakta, duman gözükmeyen bir yolda, kibir gurur olmadan, hep tevazu içinde, uyanmış Mercan ile Gülcan'da güneşli bir sabaha![]() ![]() Mercan ördekleri yemlemiş, Gülcan yumurtaları beklemiş, Prenses sepeti getirmiş aynı anda, sabah kahvaltısı bahçede yenmiş bu sabah da ![]() ![]() ___ Sabah ajansı çınlarken ormanda, barış havası eserken dünyada, kendisini izlerken kurtlar kuşlar plazmada, tavşan izin isteyip çıkmış prensesin huzuruna ![]() ![]() -Sevgidolu, saygıdeğer prensesim, sizden uzaktaydım günlerdir ![]() Elbette sizi çok özledim, lakin yeni ülkeler gezip size önemli haberler getirdim![]() ![]() -Dinliyorum seni pamuk şekerim, badem gözlüm, kırmızım ![]() ![]() Hoşgeldin!, söyle bakalım ne haberler getirdin?-Prensesim ormanın kuzey tarafından adını duymadığımız ülkelere gittim ![]() Tıpkı bizim ormandaki gibi, kurtlarla kuzuların kardeşliğini seyrettim![]() ![]() -Çok güzel pamuğum, savaşlar son bulmuş her yerde demek ![]() ![]() -Evet prensesim dahası ![]() Kuşlar karıncalara ekmek, tilkiler kurnazlık yapmadan yavrularına helalinden yiyecek, birbirlerine bulaşmadan börtü böcek neşe içinde oyunlar oynuyordu gittiğim ülkelerde![]() ![]() -Doğru mu söylüyorsun pamuk şekerim? ![]() Bak temcitnetten, söylediklerinin tasdikini isterim![]() Yalan olmasın hiçbir haberde![]() Kimse incinmesin, dünyanın bir yerinde![]() ![]() -Elbette prensesim ![]() Hiç yalan söyler miyim?![]() Bizzat görüp geldim![]() Ben sizin yerinize temcitnete selam söylerim![]() O benim bildiklerimin onda birini bile doğru veremez![]() ![]() -Peki, çok iyi anladım seni pamuk şeker! ![]() Sen git şimdi ve iyice dinlen![]() Biz de ormanı gezelim bugün![]() Tüm hayvanları güzel haberlerinle müjdeleyelim![]() Ormanlarda istediğin kadar gezmek ödülün olsun![]() Diğer tavşanlara da benden selam olsun![]() ![]() -Teşekkür ederim prensesim ![]() Ne zaman çağırırsanız ben yine gelirim![]() Olur tabi ki, gidersem herkese selamınızı söylerim![]() Şimdi kalın hoşça, tüm ormandakilerle arkadaşça![]() ![]() " Ve pamuk şeker kendine özgü tavşan hızıyla karışmış ormanın sırlarına ![]() Bir daha gören olmamış pamuğu, sesini duyan da![]() Yalnız bir selam sesi duyulmuş uzaklardan![]() Kimsenin bilmediği diyarlardan Haber sorulmuş tüm tavşanlardan![]() Anlamışlar pamuk yeni yerlerin keşfinde, kimsenin bilmediği maceraların izinde"![]() ![]() ___ Gülcan'la Mercan uçan faytonu hazırlamışlar ![]() Prensesi de alıp ormana karışmışlar![]() Yukarıdan izlemek daha kolay oluyormuş çünkü ormanı![]() Aşağıya inip orman halkının içine karışmak ise bambaşkaymış![]() Prenses duralım lütfenn! demiş Mercan'la Gülcan'a![]() Fayton otomatik olarak duruvermiş![]() Galaksiden inmişler birlikte, yere![]() Hep birden şaşırmışlar gördüklerine![]() Gördükleri yeni doğan bir ördek yavrusuymuş![]() Herkes onu çirkin sansa da, o dünyalar güzeliymiş![]() ![]() Orman ne havadaymış ne yerdeymiş ![]() Doğayı seven gönüllerdeymiş![]() Bir prenses varmış herkesten uzakta![]() Ormanların içinde, tuzaklardan uzakta![]() Sadece yeni mutluluklar şaşkınlık yaparmış prenseste![]() Acı ve savaş bu ormana uğramazmış![]() ![]() Hem varmış hem yokmuş ![]() Ahir zaman içinde, yıldızlar denizin içinde![]() Uçarken balıklar gökyüzünde, bir sürü karmaşa içinde, bir prenses yaşarmış bir yerlerde![]() Sadece mutluluğu söylermiş dili, huzur içinmiş herşeyi![]() Mor fuları başında, beşiği, tabutu elinde![]() Adım adım, her yerde, prensini ararmış![]() Ormanda herkes onu çok severmiş![]() Bir dediğini iki etmezmiş![]() Bir tek özlenen, prensmiş![]() O da firari tavşanla, yeni ülkeleri gezmekteymiş![]() ![]() ___ Belki yolları düşer bir gün ikisinin de ormana ![]() Huzur ve mutluluk katlanır aynı anda![]() Biz şimdilik ormanı kendi telaşlarına bırakalım, sevmekten ve sevilmeken asla ayrılmayalım![]() Paylaşmayı bilen her yürek bir prensestir, ya da prensesini arayan bir prens![]() Masal masala karışsın, her yere çiçekler saçılsın![]() ![]() Siz bekleyin ormanın uzağında ![]() Ben tekrar geleceğim yanınıza![]() Sakın ormansız kalmayın, masalsı mutluluklardan uzaklaşmayın![]() Kaybettiklerimiz ormanda bizi bekliyor![]() Prenses ve Prens sizleri özlüyor![]() Onlar tanışmadan, biz dünyaya kaçalım![]() Ormandan aldığımız huzurla bir ömür yaşayalım![]() Şimdilik hoşçakalın!![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
|
|