Üç Kelimede Pişmanlık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Kelimede PişmanlıkÜç Kelimede Pişmanlık Yazısı - İclal Aydın Yazıları - İclal Aydın - Üç Kelimede Pişmanlık Köşe Yazısı Gece ![]() ![]() Uykum yok Karnım aç![]() ![]() Herkes uyumuş![]() ![]() “Bakalım Twitter’da ne var ne yok?” diyerek bilgisayarı açtım O saatte akıcı ama yoğun Boğaz Köprüsü trafiği gibiydi![]() ![]() Büyük çoğunluk (benim görebildiklerim) eli işte gözü Twitter’da vakit geçiriyordu Gün boyu gönderilen mesajlara yanıt yazarken kalktım ve mutfağa gittim![]() ![]() Sonra ne yaptığımı fark ettim ve şunu yazdım:“Bu arada isyan etmek istiyorum iki dakika!!! Bir peynirli wasa (ince takoz desem) 85 kalori olur mu!!! Yemiş bulundum! Çok pişmanım ![]() ![]() ”Sonra birden o saatte ayakta olanların an itibarı ile nelerden pişman oldularını merak ettim ![]() “Pişmanlıklarınızı alayım ![]() ![]() Tek kelimeyle! Hadi üç olsun!” dedim ve akmaya başladı yanıtlar![]() ![]() ![]() Önce izin aldım yazanlardan ![]() ![]() Ve isimlerini sildim Kadınlar ve erkekler olarak ayırdım![]() ![]() Bakın nelerden pişmanmış insanlar![]() ![]() ![]() *** - 19 yaşında nişanlanmak ![]() ![]() (Bu bir erkekten geldi ve gelen ilk yanıttı )- Tek kelimeyle pişmanlık anlatılır mı? Tabii “tek kelime edemediğim” zamanlar için pişmanlık duyduğum zamanlar var ki o başka! (Gazeteci Nilay Örnek )- Pişmanlıklarım için kırdığım kalplere pişmanım (Bu da bir erkek yanıtı )- Kilo veremiyorum Bugün patates salatası yaptım Az yiyeyim dedim ama olmadı, yapamadım bitirdim![]() ![]() Çok pişmanım hâkime hanım![]() ![]() (Tahmin edebileceğiniz gibi bir kadın yanıtı )- Onu geç fark etmem ![]() ![]() (Bir erkek )- Bir şey yememek için dişlerimi de fırçalamışken kileri açtığımda ne göreyim: Bana bakan cipsler!! Ve ben birini yedim, pişmanım ![]() ![]() (Bir kadın )- Patron “sadece hanımlara” diyerek, çölyak hastası arkadaşın masasına koca İsviçre çikolatası bıraktı Baktım, el sürmedim ve Pişmanım![]() ![]() (Bir erkek ve şaşırtıcı )- Dondurma yedikten sonra boğaz ağrısı çekmek (Bir kadın )- Hâlâ uyumamış olmam da yarınımın pişmanlığı olacak sanırım ![]() ![]() (Bir kadın )- Gazetecilik okuyorum Nedense gastronomi ve mutfak sanatları okuyanlar gazeteci oluyor ben olamıyorum Çok ilginç değil mi? PİŞMANLIK! (Bir erkek )- Çocuk ruhumu unuttuğuma pişmanım (Bir kadın )- Erkek arkadaşım vefat etti ve ben bedensel engelimden dolayı cenazesine gidemedim, hâlâ içim yanar ![]() ![]() ![]() - Dünyaya on yıl önce gelmekten, affetmemem gerekenlerden, aşk denilen ışığın etrafında dönmekten pişmanımmmmm (Bir kadın )- En büyük pişmanlığım yerken tadına doyamadığım tatlı bittikten sonra tabağa bakarken hissettiğim o an ve kalori hesaplaması ![]() ![]() (Bir kadın elbette )- Pişman olmaktan korkarım onun için pişman olacağım hiçbir şeyi yapmamak için üç kere düşünürüm Düşün, TAŞIN Mangala gel (Bir erkek )- Ömrümün hakkını verememek (Bir erkek )- Aynı suda ikinci defa yıkanmaya kalktım, su pislenmiş, çok PİŞMANIM ![]() ![]() (Bir erkek )- Anayasa hukuku çalışamamak ![]() - Anılarımı fişten çekmek (Kadın )- Sigaraya başlamak (Kadın )- Dinlememek (Erkek )- Pişmanlığım; “o”nu hâlâ seviyorum (Erkek )- Eşimi çok geç buldum (Erkek )- Kocaeli Üniversitesi’nde okumak sanırım ![]() - Zaman, zaman, zaman ![]() (Kadın )- Sıkı ders çalışmamak ![]() ![]() (Kadın )- Kahrolası saf gurur (Kadın )- Az önce fırında ıspanaklı börek gördüm ![]() ![]() O bana baktı ben ona![]() ![]() Ve sonra sessizce kapağını kapattım![]() ![]() Kurusun da görsün ohh!!! (Tabii ki bir kadın )*** Fark ettiniz mi? Kadınların büyük çoğunluğu “yediklerinden” pişman erkeklerin büyük çoğunluğu “Hissettiklerinden!” Şöyle de yorumlayabiliriz ![]() ![]() Kadınların midesi erkeklerin kalbi isyanda![]() ![]() Biz oysa tersini düşünürüz hep![]() ![]() Evet, yanıtlar içinde delikanlıca hissettiklerini yazan kadınlar da vardı ama erkeğin yüreğinde hissedemedikleriyle kadının midesine attıkları paralel gitti sanki![]() ![]() Büyük genellemeler her zaman büyük hatalara yol açsa da dün gece böyle gerçek çıktı ortaya![]() ![]() ![]() “Bağlanmaktan korkan kadın” modeli “korkarım” giderek yaygınlaşıyor ![]() ![]() “Yaşasın” mı desem, “eyvah eyvah” mı desem![]() ![]() “Amaaan boşver, sana bir şey olmasın” mı desem?Şu diyetim bir bitsin ![]() ![]() ![]() Çeyrek ekmeğin arasına çikolata koyup tost yapmazsam![]() ![]() İclal Aydın |
|
|
|