Hayat Wikileaks’Ten İbarettir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayat Wikileaks’Ten İbarettirHayat WikiLeaks’ten İbarettir Yazısı - İclal Aydın Yazıları - İclal Aydın Köşe Yazıları - Hayat WikiLeaks’ten İbarettir İclal Aydın Milli genellemeler tehlikelidir Bir ülkenin hem iç hem dış duruşunda önemli meselelere neden olabilecek kadar güçlü yargılar oluştururlar![]() ![]() ![]() Almanya’daki Türk, Amerika’daki Latin, İngiltere’deki İrlandalı tanımları, tam da bu tehlikeye denk düşen yorumlar taşır ![]() ![]() ![]() Sonuçta birkaç gündür tek tek açılan WikiLeaks belgelerinde bu milli genellemelere şahane oturan sırlar çıktı ortaya ![]() ![]() Ben en çok Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev‘in ABD’ye gidip, Türkiye ve Ak Parti dedikodusu yapmasına güldüm![]() ![]() ![]() Niyeyse şaşırmadım ![]() Ama belki de Ahmedinecad haklıdır Bu belgelerin birebir doğru olduğunu kabul ediyorsak, “Belgelerin sızdırılmadığı, Amerikan hükümeti tarafından siyasi amaçlarla ortaya atıldığı“ da kabul edilebilir![]() ![]() ![]() Bir gün Ahmedinecad’a doğru mudur diyerek kulak vereceğim aklıma gelmezdi ![]() ![]() ![]() *** Aliyev arkamızdan konuşur, bendeniz de öğle sonraları bir grup emekliyle ve ev hanımlarıyla neşeli şarkılara el çırparken hayat bizimle dalga geçip duruyor işte ![]() ![]() ![]() Cumartesi akşamüzeri “Amaaan hiçbir şey umrumda değil artık“ diyorum ![]() ![]() Elimde sıkı sıkı tuttuğum şeyleri de niye tuttuğumu sorgular olmuşum bir yandan![]() ![]() ![]() Ece Temelkuran, Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Tulgar‘ı düşünüyordum ve de onlardan geçiyordum, başka başka isimlerde duruyordum ![]() ![]() Sonra tekrar esen rüzgâra bırakıyordum zihnimi![]() ![]() ![]() *** Birden gözümün içine bakmadığını fark ettim arkadaşımın “Neyin var senin” diye sordum![]() “Yok bir şey” dedi ilkin ![]() ![]() Zorladım biraz![]() ![]() Sonra “7,5 cm’lik bir tümör varmış beynimde” dedi![]() ![]() Öylesine söyler gibi![]() ![]() Arkadaşım çok genç bir anne daha biliyor musunuz![]() ![]() İki çocuğu var üstelik![]() ![]() Sesim soluğum kesiliverdi![]() ![]() Ne rüzgârı duyuyordum artık, ne kafamın içinde dönüp duran kelimeleri, isimleri, olayları, nedenleri![]() ![]() “Pazartesi son sözü söyleyecek doktor“ dedi![]() *** Bu yazıya ondan gelen telefondan sonra başladım Bekledim çünkü![]() ![]() Aradı şimdi Anlattı![]() ![]() ![]() Ben de ona anlattım ![]() ![]() ![]() “Böyle bir akşamüstü, neyin var demiştim Duygu Asena‘ya Kırmızı şarap içiyordu Dönüp, sıradan bir şey söylermiş gibi beynimde bir şey varmış benim demişti![]() Sen konuşurken o gece yıllar öncesine gittim ![]() ![]() Onu kırmızı bir şarap kadehiyle gördüğüm son günmüş o Sonrası o hep daha hasta, ondan sonraki günler ise hep hastane dolu![]() ![]() Duygu geçip gitti![]() ![]() Evinin önünden geçerken hep soruyorum kendime, nereye gitti?![]() Bu iyi haberi vermeseydin anlatmayacaktım sana bunu![]() ![]() Ama madem haberler iyi![]() ![]() Çok sevindim çok” dedim![]() ![]() ![]() Oturdum bu yazıyı yazdım ![]() Yaşadığımız birkaç güzel an dışında sahi ne kalıyor geri? Unutkanlık ![]() ![]() ![]() Değil mi?![]() ![]() ![]() Büyük bir depoda unutulmuş eskiler ![]() ![]() Elimizden bırakmazdık bir vakitler![]() ![]() ![]() İclal Aydın |
|
|
|