Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
azra or ile, bulutsuzluk, duyulan, özlemi

Azra/İl'e Duyulan Bulutsuzluk Özlemi

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Azra/İl'e Duyulan Bulutsuzluk Özlemi

Azra/il'e Duyulan Bulutsuzluk Özlemi - Şule Meryem Canpolat

Güneş; insanların iyilik ya da kötülüğüne göre doğacak olsaydı, her sabah mahrum kalırdık ışığı görmektenDepremler bir ceza olarak yağsaydı insanlığın üzerine, emin olun tek bir canlı kalmazdı yeryüzünde"

Minik minik kolları düşmüş iki yanına,

Dalmış pembe düşlere dünyalardan habersiz

E bebeğim ee(Şarkı sözü- Kayahan)

Bu şarkıyı duymuştum daha önceŞimdi Azra bebekle yeniden dolandı dilimeGüneşin doğduktan sonraki yükselişini izlemiştim kaç kereAma hiç bu kadar ışık yayılmamıştı hücrelerimeBir umut doğdu yeniden içime hepimizin gördüğü o kareyleTüm insanlar Azra için seferber olmuştu, kardeşlik yayıldı bir anda Azra bebeğin geçtiği her yereSevinçten ağlayanlar bir yana, dursun artık gereksiz savaşlar!Diyen insanların buruk sevinci takıldı gözlerimeSevinçten ağladım ben de yer yer, doyamadım ayrım yapılmaksızın yayılan kardeşliğeBirilerinin hayalleri alt üst oldu aynı andaİstedikleri, bekledikleri bu değildi oysaKitabında kardeşlik olmayanların ağzı açık kaldıAzra bebek bir güneş gibi doğdu yüreklereKötülüğü isteyenlerin yüreklerini gri bulutlar sardı

Bazen gökyüzüne bile ağır geliyor insanlığın başlattığı yersiz savaşlarKötülüğün nöbette olduğu sabahlarda sanki hissetmiş gibi gökyüzü olacakları gri bir kilime dönüyor, gözün alabildiği kadarSisten pustan göremiyorum önümüÇok sürmez diyorum içimden, zira iyilik daima üstün gelecek kötülüğe

Güneşli bir pazara uyanıyorum, ilk defa bir pazar günü sıkılmıyorum nedensizAzra bebek; benim bir adım da "Umut" der gibi gülümsüyor, zihnimi perdeleyen hayal kırıklıklarını delerekBiliyorum kader hükmünü işleyecek ilmek ilmek, ama bizim rolümüz ne kadar iyilikten yana olacak, ne kadar barışı haykıracak, savaşlardan yorgun kalbimiz?Sadece izleyerek olmaz diyorum içimden, barışı gönülden istemeliyizFay hattının açtığı yaraları, vicdan birliğiyle sarmalıyızKi; aşınmasın içimizdeki fay hatlarıSevinmesin yüce dağları mesken tutmuş şer odakları

Güz mevsimi eteğini toplarken yavaş yavaş, güneş cömert yine de ışıklarını yaymadaÜşüyen yüreğim en çok güneş ışıklarıyla canlanıyor, donmakta olan bir kuşun titrekliğindeUmudu alıyorum her güneşte yanıma, Azra ile umut dolu yarınlara kayıyorumTüm dünya tanıyor artık Azra bebeğiBir tek o bilmiyor yaşadıklarını, henüz küçük olduğu için savaşların anlamsızlığını

"Depremler doğanın doğal yapısında var, dolayısıyla kaçınılmaz bir şeyTek çare; en yüksek teknolojileri kullanarak yeniden yapmak binalarıVe sığınak olarak kullandığımız evlerimizin, tabutumuz olmasını önlemekHaydi bu sorunu çözdükKendi yaptığı binaların altında can veren müteahhitleri, mühendisleri kendi canlarını düşünmeye davet ettikPeki ya terör?O da insanın maddesinde olan kaçınılmaz bir şey diyebilir miyiz?Her Habil'in karşısında muhakkak bir Kabil vardır diyerek bu işin içinden çıkabilir miyiz?Sanmıyorum"

Ağacın dallarına konuşlanmış üç beş serçeGagalarıyla yaprakları kemiriyorlar hep beraberBahara hazırlıktır kış mevsimi biraz da, ağacı yontmak sanki bu dönüşümde, kuşların tüm işiBir kuşlarda bir de bebeklerde görmeye alışık olduğumuz bu doğallık hayranlık uyandırıyor zihinlerimizdeAzra bebeğin hayata tutunma çabası ibret oluyor hepimizeKötülüklerin iyiliğe dönüşmesi için söz veriyoruz kendimizeGünlük akışımızı bozmadan, dört elle sarılıyoruz işlerimizeSerçeler yaprakları, bebekler sesleriyle tüm dünyayı ayağa kaldıradursunlar, azmimiz yetişiyor ümitsizliğimize derman olmayaGri bulutları kovuyoruz biz de, masmavi bir halı seriyoruz gökyüzüneGüneş pırıl pırıl, insanlarda yardımlaşmanın verdiği sevinçİşte kaynaşmak böyle bir şey, çıldırın şimdi yüce dağların başındaki siz azizler!!!Biz kadeşliği iyi bilirizKendi canlarımızı heveslerimiz için kurban etmeyizAncak kötülüğün karşısında aşar kibrimiz bedenlerimiziKendi içimizde mütevazi, sadece kardeşiz; dil, din, ırk ayırmadan, hep sonsuzluğadır sevgimiz

Bu arada depremle bir kez daha anladık dünyada hancı- yolcu mesabesinde olduğumuzuAzra ile gülümsedik beraberce ilk defaAzra yaşamayı seçti sevindik hepimiz de

Gri bulutlar terketti bir kere daha, maviye döndü gökyüzünde, yarınlara kurduğumuz umutlarAzra-il(l)e içiçe, her an terkedeceğimizi bilerek boyadık biz de farklı renklere göğüAzra ile umutlandık özlemler sardı yüreğimizi, yürüdük bulutsuzluğa doğru"Azra/il'e duyulan bulutsuzluk özlemi" oldu doğuda verdiğimiz sınavın dünü- bugünüHer tehlikenin kıyısında bir Azrail, her köşede bir Azra bulduk sıkıntılardan sonra umut niyetineToprak doyuramadı düşmanların gözünü ama, biz alnımızın akıyla çıktık bir sınavdan dahaKardeşlik biçtik, kin tohumları ekilmeye çalışılan yerlerden, kabusu olduk kirli ellerinKardeşlik türküsünü dillendirdik, umudun nakaratı oldu Azra gibi tüm bebeklerEn iyi onlar getirecek dünyaya barışı, en çok onlar silecek yeryüsünü kavuran sebepsiz matemleriYasların yerini bayramlar alacak, bir de masmavi gökyüzüGök ağlamayacak dünyayı saran insansızlığaHer Azra yeni bir filiz olacak barış ülkesinde, kimse kimsenin Azrail'i olmayacak

"Madem ki hancı!Bugün de Azra düştü kalemimize, kah sevinip kah üzüldük seninleŞimdi bir bardak sıcak çay derman olur belki üşümelerimizeKaynaşırız sevgi içinde, yüreğimiz demlendikçeBugün de sohbetimiz, barışa kurduğumuz hayallerimizle şenlensinBir an önce gerçek olması için güzelliklerin, her hayale dualarımız eklensin"

Nerede olursa olsun insanın insana kırdırılmadığı bir dünya dileyelim şimdiBarış güvercinleri olsun doğan her yeni bebekKabil'lere mezar olsun dağlar, eğer uslanmayacaksa üzerindekilerKötülük son bulsun, sessiz çığlıklarımız kelimelere dönüşürkenGülsün artık yüzümüz hancı!Gece gündüze dönerken

Hancı!Görüyor musun?Kuşlar pencerenin önünde şimdi de, gagalarında minik yapraklarOnlar neşeli ve gamsız, günden ibaret tüm telaşlarıYine de ihmal etmiyorlar bugünden yarınlarıBiz de yolumuza bakalım hancı!Yolların sahibi bize yardımcı

Ateş ısınmak için, yürekler kaynaşmak

Dünya hepimiz için, tek nokta anlaşmak

Şimdi seninle, çayı çaya ekleyelimDertleri bir bir indirelim, tozlu raflarından ruhlarınBarış ve huzur için yeniden başlayalım bazen de, hiç yaşanmamış gibi acılarEl ele verelim ha!Ne dersin hancı?Dünya hiç birimizin değil biliyorsun!Sen hancı, ben yolcu!Şu geçici konuklukta kalmasın yüreklerde sancı!Azra ile gülümsemek belki hünerBulutsuzluk özlemini gerçeğe dönüştürmek, en güzel şeyAzra/il'e merhaba demeden, merhaba diyebilmek güzel yarınlaraBiraz gayret hancı!

Günlerin getirdiği mutluluk olsun sana!

Sevdiğin ve sevildiğin bir hayatı sür bebeğim

Günün günden guzel olsun!

E bebegim ee(Şarkı sözü- Kayahan)

Azra bebek hoş geldin göklerden! Umut getirdin!(:

Şule Meryem Canpolat
[/CENTER]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com