Azra/İl'e Duyulan Bulutsuzluk Özlemi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azra/İl'e Duyulan Bulutsuzluk ÖzlemiAzra/il'e Duyulan Bulutsuzluk Özlemi - Şule Meryem Canpolat Güneş; insanların iyilik ya da kötülüğüne göre doğacak olsaydı, her sabah mahrum kalırdık ışığı görmekten ![]() Depremler bir ceza olarak yağsaydı insanlığın üzerine, emin olun tek bir canlı kalmazdı yeryüzünde"![]() Minik minik kolları düşmüş iki yanına, Dalmış pembe düşlere dünyalardan habersiz E bebeğim ee ![]() (Şarkı sözü- Kayahan) ![]() ![]() Bu şarkıyı duymuştum daha önce ![]() Şimdi Azra bebekle yeniden dolandı dilime![]() Güneşin doğduktan sonraki yükselişini izlemiştim kaç kere![]() Ama hiç bu kadar ışık yayılmamıştı hücrelerime![]() Bir umut doğdu yeniden içime hepimizin gördüğü o kareyle![]() Tüm insanlar Azra için seferber olmuştu, kardeşlik yayıldı bir anda Azra bebeğin geçtiği her yere![]() Sevinçten ağlayanlar bir yana, dursun artık gereksiz savaşlar!![]() Diyen insanların buruk sevinci takıldı gözlerime![]() Sevinçten ağladım ben de yer yer, doyamadım ayrım yapılmaksızın yayılan kardeşliğe![]() Birilerinin hayalleri alt üst oldu aynı anda![]() İstedikleri, bekledikleri bu değildi oysa![]() Kitabında kardeşlik olmayanların ağzı açık kaldı![]() Azra bebek bir güneş gibi doğdu yüreklere![]() Kötülüğü isteyenlerin yüreklerini gri bulutlar sardı![]() Bazen gökyüzüne bile ağır geliyor insanlığın başlattığı yersiz savaşlar ![]() Kötülüğün nöbette olduğu sabahlarda sanki hissetmiş gibi gökyüzü olacakları gri bir kilime dönüyor, gözün alabildiği kadar![]() Sisten pustan göremiyorum önümü![]() Çok sürmez diyorum içimden, zira iyilik daima üstün gelecek kötülüğe![]() ![]() ![]() Güneşli bir pazara uyanıyorum, ilk defa bir pazar günü sıkılmıyorum nedensiz ![]() Azra bebek; benim bir adım da "Umut" der gibi gülümsüyor, zihnimi perdeleyen hayal kırıklıklarını delerek![]() Biliyorum kader hükmünü işleyecek ilmek ilmek, ama bizim rolümüz ne kadar iyilikten yana olacak, ne kadar barışı haykıracak, savaşlardan yorgun kalbimiz?![]() Sadece izleyerek olmaz diyorum içimden, barışı gönülden istemeliyiz![]() Fay hattının açtığı yaraları, vicdan birliğiyle sarmalıyız![]() Ki; aşınmasın içimizdeki fay hatları![]() Sevinmesin yüce dağları mesken tutmuş şer odakları![]() Güz mevsimi eteğini toplarken yavaş yavaş, güneş cömert yine de ışıklarını yaymada ![]() Üşüyen yüreğim en çok güneş ışıklarıyla canlanıyor, donmakta olan bir kuşun titrekliğinde![]() Umudu alıyorum her güneşte yanıma, Azra ile umut dolu yarınlara kayıyorum![]() Tüm dünya tanıyor artık Azra bebeği![]() Bir tek o bilmiyor yaşadıklarını, henüz küçük olduğu için savaşların anlamsızlığını![]() "Depremler doğanın doğal yapısında var, dolayısıyla kaçınılmaz bir şey ![]() Tek çare; en yüksek teknolojileri kullanarak yeniden yapmak binaları![]() Ve sığınak olarak kullandığımız evlerimizin, tabutumuz olmasını önlemek![]() Haydi bu sorunu çözdük![]() Kendi yaptığı binaların altında can veren müteahhitleri, mühendisleri kendi canlarını düşünmeye davet ettik![]() Peki ya terör?![]() O da insanın maddesinde olan kaçınılmaz bir şey diyebilir miyiz?![]() Her Habil'in karşısında muhakkak bir Kabil vardır diyerek bu işin içinden çıkabilir miyiz?![]() Sanmıyorum"![]() ![]() ![]() Ağacın dallarına konuşlanmış üç beş serçe ![]() Gagalarıyla yaprakları kemiriyorlar hep beraber![]() Bahara hazırlıktır kış mevsimi biraz da, ağacı yontmak sanki bu dönüşümde, kuşların tüm işi![]() Bir kuşlarda bir de bebeklerde görmeye alışık olduğumuz bu doğallık hayranlık uyandırıyor zihinlerimizde![]() Azra bebeğin hayata tutunma çabası ibret oluyor hepimize![]() Kötülüklerin iyiliğe dönüşmesi için söz veriyoruz kendimize![]() Günlük akışımızı bozmadan, dört elle sarılıyoruz işlerimize![]() Serçeler yaprakları, bebekler sesleriyle tüm dünyayı ayağa kaldıradursunlar, azmimiz yetişiyor ümitsizliğimize derman olmaya![]() Gri bulutları kovuyoruz biz de, masmavi bir halı seriyoruz gökyüzüne![]() Güneş pırıl pırıl, insanlarda yardımlaşmanın verdiği sevinç![]() İşte kaynaşmak böyle bir şey, çıldırın şimdi yüce dağların başındaki siz azizler!!!![]() Biz kadeşliği iyi biliriz![]() Kendi canlarımızı heveslerimiz için kurban etmeyiz![]() Ancak kötülüğün karşısında aşar kibrimiz bedenlerimizi![]() Kendi içimizde mütevazi, sadece kardeşiz; dil, din, ırk ayırmadan, hep sonsuzluğadır sevgimiz![]() ![]() ![]() Bu arada depremle bir kez daha anladık dünyada hancı- yolcu mesabesinde olduğumuzu ![]() Azra ile gülümsedik beraberce ilk defa![]() Azra yaşamayı seçti sevindik hepimiz de![]() Gri bulutlar terketti bir kere daha, maviye döndü gökyüzünde, yarınlara kurduğumuz umutlar ![]() Azra-il(l)e içiçe, her an terkedeceğimizi bilerek boyadık biz de farklı renklere göğü![]() Azra ile umutlandık özlemler sardı yüreğimizi, yürüdük bulutsuzluğa doğru![]() "Azra/il'e duyulan bulutsuzluk özlemi" oldu doğuda verdiğimiz sınavın dünü- bugünü![]() Her tehlikenin kıyısında bir Azrail, her köşede bir Azra bulduk sıkıntılardan sonra umut niyetine![]() Toprak doyuramadı düşmanların gözünü ama, biz alnımızın akıyla çıktık bir sınavdan daha![]() Kardeşlik biçtik, kin tohumları ekilmeye çalışılan yerlerden, kabusu olduk kirli ellerin![]() ![]() ![]() Kardeşlik türküsünü dillendirdik, umudun nakaratı oldu Azra gibi tüm bebekler![]() En iyi onlar getirecek dünyaya barışı, en çok onlar silecek yeryüsünü kavuran sebepsiz matemleri![]() Yasların yerini bayramlar alacak, bir de masmavi gökyüzü![]() Gök ağlamayacak dünyayı saran insansızlığa![]() Her Azra yeni bir filiz olacak barış ülkesinde, kimse kimsenin Azrail'i olmayacak![]() "Madem ki hancı! ![]() Bugün de Azra düştü kalemimize, kah sevinip kah üzüldük seninle![]() Şimdi bir bardak sıcak çay derman olur belki üşümelerimize![]() Kaynaşırız sevgi içinde, yüreğimiz demlendikçe![]() Bugün de sohbetimiz, barışa kurduğumuz hayallerimizle şenlensin![]() Bir an önce gerçek olması için güzelliklerin, her hayale dualarımız eklensin"![]() ![]() ![]() Nerede olursa olsun insanın insana kırdırılmadığı bir dünya dileyelim şimdi ![]() Barış güvercinleri olsun doğan her yeni bebek![]() Kabil'lere mezar olsun dağlar, eğer uslanmayacaksa üzerindekiler![]() Kötülük son bulsun, sessiz çığlıklarımız kelimelere dönüşürken![]() Gülsün artık yüzümüz hancı!![]() Gece gündüze dönerken![]() Hancı! ![]() Görüyor musun?![]() Kuşlar pencerenin önünde şimdi de, gagalarında minik yapraklar![]() Onlar neşeli ve gamsız, günden ibaret tüm telaşları![]() Yine de ihmal etmiyorlar bugünden yarınları![]() Biz de yolumuza bakalım hancı!![]() Yolların sahibi bize yardımcı![]() Ateş ısınmak için, yürekler kaynaşmak Dünya hepimiz için, tek nokta anlaşmak ![]() Şimdi seninle, çayı çaya ekleyelim ![]() Dertleri bir bir indirelim, tozlu raflarından ruhların![]() Barış ve huzur için yeniden başlayalım bazen de, hiç yaşanmamış gibi acılar![]() El ele verelim ha!![]() Ne dersin hancı?![]() Dünya hiç birimizin değil biliyorsun!![]() Sen hancı, ben yolcu!![]() Şu geçici konuklukta kalmasın yüreklerde sancı!![]() Azra ile gülümsemek belki hüner![]() Bulutsuzluk özlemini gerçeğe dönüştürmek, en güzel şey![]() Azra/il'e merhaba demeden, merhaba diyebilmek güzel yarınlara![]() Biraz gayret hancı!![]() ![]() ![]() Günlerin getirdiği mutluluk olsun sana! Sevdiğin ve sevildiğin bir hayatı sür bebeğim ![]() Günün günden guzel olsun! E bebegim ee ![]() ![]() (Şarkı sözü- Kayahan) Azra bebek hoş geldin göklerden! Umut getirdin! ![]() (: Şule Meryem Canpolat [/CENTER] |
|
|
|