Bir Şarkı Söyle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Şarkı SöyleMuharrem Nalçacı yazıları - Şarkı Söyle Biliyorum, yine altın yaldızlı kitapların sarı solgun sayfalarında geziniyor gözlerin İştahla birşeyler arıyorsun sevdaya dair Dili ayrı, teni ayrı eski zamane alimlerinin sözlerini biriktiriyorsun beyin kütüphanene![]() Sahi sevdanın tarifini buldun mu ? Dur ! Sakın söyleme !Tarifi imkansız duygular ansiklopedilerde anlatılmaz ![]() ve bilesin ki aynı yoldan gidenler geriye dönmezler ![]() ![]() Güneş’e yürürler![]() ![]() Belki bir hikayedir bu ![]() Ya da masal da diyebilirsin Güzeli düşleyenler elbet bir gün ufkun bittiği yerde gözlerindeki ışığı yüreklerinde süzüp harman edecekler![]() ![]() ![]() Belki çocukluk düşleridir bizleri ayakta tutan ![]() ![]() Dostluğun ve arkadaşlığın delikanlı duruşudur suskunluğun meceresi ![]() ![]() Oysa dağlara meydan okuyup boşaltmak isterdim içimdeki fırtınaları ![]() Tek başıma karşı durmak isterdim meydan savaşlarına![]() ![]() O savaşlarda çizmeler altında kaç çiğdem ezilmiştir kimbilir ![]() Kırmızı benekli kelebekler şahidim olsun ki suç benim değil demiş tarih yazan bir filozof![]() ![]() ![]() Biliyor musun ağlar iken bazen içimden gülmek geliyor ![]() Bu delirmenin belirtisimi ne ? Hadi onu da geç, kendi kendime konuşur oldum bazı gecelerde![]() Şaşkın bir yıldız gibi ortada kala kaldım Bir çocuk apansız sapanla bir taş savursa yere çakılıp kalacağım Her yanım duygu sağanağı![]() Soğuk bir el dokunsa buzlanıp bir cam gibi "Tıkırt" edip kırılıyorum![]() Sana öyle ihtiyacım var ki ![]() Yüreğin yine eskisi gibi sıcak mı ?Güldün ![]() Benimki de laf mı![]() ![]() Gecenin koyu buğusunda bile seni görebiliyorum Aaah ! Keşke ! Diyemem ki![]() Sevdasını onurlu bir işçi gibi yüreğinde taşıyanlar bir gün o yolun sonunda buluşacaklar![]() İnanır mısın ? Ben inanıyorum ![]() ve korkmuyorum![]() Sevmekten yana insanlığı, ağacı, suyu ve sevdayı![]() ![]() Yüreğim bazen bir çocuk gibi heyecandan titrer ![]() İşte o zaman gözlerim medet umar, ellerim üşür![]() Benim ellerim ne zaman üşüse yüreğim üstüne koyarım ![]() İşte o zaman ![]() ![]() İşte o zaman sen yanımda olursun![]() Sevdalara doyarım ![]() ![]() ![]() Git ![]() Git![]() ![]() Yine bana yangınları anlattırma![]() Tüm masallar" Bir varmış![]() ![]() "diye başlar![]() Ya gerçekler ? Gerçeği kabüllenen yürekler bir mum alevi gibi tez erirler ![]() Öyle ise ? Uzat ellerini yarın doğacak Güneş’e ![]() ![]() ![]() Dudaklarını arala ve bir şarkı söyle ![]() tüm suskun ve soğuk gecelere inat![]() ![]() ![]() Sım sıcak olsun o şarkının sözleri Baharın yaklaşan sesi gibi![]() ![]() Muharrem Nalçacı |
|
|
|