![]() |
Yoğurtlu Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu EtYoğurtlu Et Tarifi - Yoğurtlu Et Yapımı - Et nasıl Pişirilir Malzemeler 500 gr süzme yoğurt (ev süzmesi) 1 yumurta 1 kaşık un(silme) 1 kaşık tereyağı 500-600 gr kuzu incik 1 adet soğan 2 kaşık zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Girit mutfağından mıdır bilmiyorum, annem yapardı hep göz kararıyla işte ölçülü tarif : Etimizi düdüklü tenceye alıyoruz, tüm soğan ve zeytinyağını ekliyoruz ![]() ![]() ![]() Süzme yoğurdu,yumurta ve unu derin bir teflona alıyoruz, koyu boza kıvamı elde edinceye kadar ılık et suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz ![]() ![]() (Sürekli karıştırmalısınız,yoğurt bir süre sonra teflonda kendi içinde dönmeye başlayacak, bir elinizde mutfak bezi bulundurmanızı tavsiye ederim,sağa sola sıçrıyor ısı yükseldikçe) ![]() ![]() Pişmiş yoğurt hazır olunca etlerinizi ve tuzu pişmiş yoğurda ekleyin, 1-2 dk daha çevirdikten sonra altını kapatın ![]() Arzu ederseniz cam fırın kabında hafif üstünü kızartabilirsiniz ![]() Not : Eğer yemeğinizin kıvamı koyu gelirse et suyu ekleyebilirsiniz ![]() Yumurta yoğurdun kesilmesini engelliyor ![]() Bu yemeği bir gün önceden pişirir ertesi güne ikram ederseniz daha lezzetli oluyor ![]() Pişmiş süzme yoğurdu, kuzu incikle bağdaştıramayabilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|