Şaraplı Sığır Filetosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şaraplı Sığır FiletosuŞaraplı Sığır Filetosu Tarifi - Şaraplı Sığır Filetosu Nasıl Yapılır - Şaraplı Sığır Filetosu Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Kilogram Sığır Filetosu 1 Adet Kereviz 250 Gram Jambon 4 Yemek Kaşığı Un 8 Adet Arpacık Soğanı 2 Su Bardağı Kırmızı Şarap 2 Diş Sarımsak 2 Su Bardağı Su 3 Yemek Kaşığı Margarin 1 Tatlı Kaşığı Salça 250 Gram Mantar 1 Çay Kaşığı Kekik 1 Yaprak Defne Yaprağı 1 Çay Kaşığı Karabiber Çeyrek Demet Maydanoz 1 Çay Kaşığı Tuz Şaraplı Sığır Filetosu Nasıl Yapılır? 1 Mantarları ayıplayıp temizledikten sonra yarım saat kadar limonlu suda bekletin, böylece pişirdiğinizde bile beyazlıklarını kaybetmeyeceklerdir![]() 2 Genişçe bir tavada yağı kızdırıp jambonları kızartın![]() 3 Soğanları yemeklik doğrayıp jambonları aldığınız yağı değiştirmeden aynı yağda kavurup soğanları da yağdan alın![]() 4 Ayrı bir kapta un, karabiber ve tuzu iyice harmanlayıp filetoları bu karışımla ovun Tekrar aynı yağda sığır filetolarnı kızartın![]() 5 Önceden kızarttığınız jambon ve soğanları etin üzerine ekleyerek ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin![]() 6 Maydanozları yıkayıp çok ince olacak şekilde kıyın Kerevizlerin saplarını büyükçe doğrayın Sarımsağı dilimleyin Salçayı ayrı bir kasede su ile karıştırarak inceltin![]() 7 Etlerin üzerine maydanoz, kereviz, sarımsak, su, hazırladığınız salça, kekik ve karabiberi ekleyip 30 dakika kadar daha pişirin![]() 8 Etler pişerken limonlu suda beklettiğiniz mantarları süzüp dilimleyin![]() 9 Küçük bir tavada yağı kızdırıp mantarları kızgın yağda 10 dakika kadar kavurun![]() 10 Etleri ateşten almadan önce üzerine mantarları ve tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|