![]() |
Anglo Sakson Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anglo Sakson KaridesMALZEMELER 2 su bardağı dolusu çiğ karides (dondurulmuş ya da taze de olabilir ama küçük boylarını tercih edin) 4 dilim kepekli veya çavdar unlu ekmek 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı Varsa: 3 yemek kaşığı beyaz şarap HAZIRLANIŞI Öncelikle fırına dayanıklı 20-25 cm çapında yuvarlak ya da küçük boy bir fırın kabının altını hafifçe yağlayalım ve donmuş ya da taze karidesleri dizelim ![]() ![]() Öte yandan çavdarlı ya da kepekli ekmeğin kabuk kısımlarını çıkardıktan sonra, elimizle ekmekleri un gibi ufalayıp, karideslerin üzerine serpiştirelim ![]() ![]() En üstüne ise sızma zeytinyağını gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırınımızın orta gözünde 12-15 dakika kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|