Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sashimi

Sashimi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sashimi



MALZEMELER


500 gr balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)

1 adet orta boy havuç

1 adet kırmızı turp


Ayrıca;

soya sosu

acı hardal


HAZIRLANIŞI


Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın Yani fileto olarak hazırlayın Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin


Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında soya sosu ile servise sunun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.