Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dürüm, hamsi

Hamsi Dürüm

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Dürüm



Malzemeler

Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)

Mısır unu

Tuz

Bir tatlı kaşığı tereyağ

Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

yapılışı

Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz Yada balıkçıya temizletiyorsunuz (İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz)

* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün


* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz


*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.